ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στρατηγική συμφωνία με τη Qatar Petroleum

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Στρατηγική συμφωνία με τη Qatar Petroleum

Η πρώτη επένδυση κρατικής εταιρείας του Κατάρ στην Ελλάδα. 

H ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ προχώρησε σε στρατηγική συμφωνία με τη Qatar Petroleum International (QPI), για την από κοινού υλοποίηση επενδύσεων όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η συμφωνία προβλέπει την απόκτηση από την QPI ποσοστού 25% στην μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο «ΗΡΩΝ ΙΙ» έναντι τιμήματος ύψους 58 εκατ. δολαρίων. Η απόκτηση του 25% της «ΗΡΩΝ ΙΙ» αποτελεί την πρώτη διεθνή συμμετοχή της QPI στον κλάδο της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Η συμφωνία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – QPI, όπως υπογραμμίζεται, σηματοδοτεί την πρώτη επένδυση κρατικής εταιρείας του Κατάρ στην Ελλάδα κι αποτελεί μία πολύ μεγάλη επιτυχία του Ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, με προεκτάσεις και σε εθνικό επίπεδο, καθώς αποτελεί ταυτόχρονα και ψήφο εμπιστοσύνης του Κατάρ στις προοπτικές της ελληνικής ενεργειακής αγοράς και της ελληνικής οικονομίας γενικότερα.

Η QPI ιδρύθηκε το 2006 και αποτελεί θυγατρική του Ομίλου Qatar Petroleum, που είναι ο κρατικός Όμιλος πετρελαίου του Κατάρ. Η QPI δραστηριοποιείται ήδη στην Ευρώπη (Ηνωμένο Βασίλειο, Ιταλία), τη Βόρειο Αμερική ( ΗΠΑ, Καναδάς), την Ασία (Σιγκαπούρη, Βιετνάμ) και την Αφρική.