Γεωργιάδης: “Επιζήμια για την οικονομία η απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας” – Θύελλα αντιδράσεων

Γεωργιάδης: “Επιζήμια για την οικονομία η απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας” – Θύελλα αντιδράσεων
Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης μιλά την τρίτη μέρα της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020 στην Ολομέλεια της Βουλής, Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019. Συνεχίζεται η συζήτηση στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2020 η οποία θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία την προσεχή Τετάρτη. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχεται ο Υπουργός Ανάπτυξης για τη δήλωσή του για την προστασία της πρώτης κατοικίας καθώς τη χαρακτήρισε ζημιογόνα για την οικονομία.

Έντονες πολιτικές αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Ο Υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στο πλαίσιο χαιρετισμού που απηύθυνε σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου για το θέμα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας υποστήριξε ότι δεν υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας σε καμία προηγμένη οικονομία για να προσθέσει ότι «ούτε πρέπει να υπάρχει».

Μάλιστα, χαρακτήρισε την προστασία της πρώτης κατοικίας ως «ζημιογόνα» για την οικονομία.

«Αν δεν υπάρχει δυνατότητα εκπλειστηριασμού της α΄κατοικίας δεν υπάρχει στεγαστικό δάνειο της α’ κατοικίας, γιατί ο μόνος τρόπος για να υπάρξει στεγαστική πίστη σε κάποιον που δεν έχει καμία άλλη περιουσία είναι να εκπλειστηριάζεται η α’ κατοικία» εξήγησε ο υπουργός.

«Ναι ήταν σωστός ο νόμος Κατσέλη, σωστά ψηφίστηκε τότε που η Ελλάδα κατέρρεε. Όσο η Ελλάδα εξέρχεται της κρίσης όμως, σε κάποιο σημείο της διαδρομής, μπορεί να διαφωνούμε ως προς το πότε πρέπει να είναι αυτό Απριλίος του 2020 ή Απρίλιος του 2021, – αλλά σε κάποιο σημείο της διαδρομής ότι είσοδος στην κανονικότητα σημαίνει είσοδο στην κανονική καπιταλιστική οικονομία, που σημαίνει τράπεζες ισχυρές».

Πυρά από την αντιπολίτευση

Οργισμένη ήταν η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ με τον τομεάρχη Οικονομίας, Νίκο Παππά, να τονίζει ότι «ο Μητσοτάκης χρεώνεται τις αθλιότητες Γεωργιάδη περί βλαπτικής προστασίας της α’ κατοικίας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης φέρει ακέραιη την ευθύνη για τις αθλιότητες Γεωργιάδη εις βάρος όσων αδυνατούν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους. Η άποψη πως ‘η προστασία της α’ κατοικίας ζημιώνει την οικονομία’ είναι αποκρουστική, απάνθρωπη και εσφαλμένη.»

» Αρκετά με την απάτη της ΝΔ. Οι πολίτες δεν θα ανεχθούν τον κυνισμό ή να τους κουνούν το δάκτυλο όσοι τους έφεραν στην καταστροφή».

ΚΙΝΑΛ: Μην του ξεφύγει και κανένας…

«Ο κ. Α. Γεωργιάδης αφιέρωσε το μεγαλύτερο μέρος του χαιρετισμού του σε εκδήλωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, για να τους πείσει πόσο σωστή είναι η απαίτηση των funds για γενικευμένους πλειστηριασμούς της Α΄ κατοικίας των δανειοληπτών. Δηλαδή να τους πάρουν τα σπίτια οι τράπεζες χωρίς εξαιρέσεις», αναφέρει σε σχόλιό του το γραφείο Τύπου του Κινήματος Αλλαγής.

«Το επόμενο βήμα φανταζόμαστε είναι να επιβλέψει προσωπικά και να εγγυηθεί την εκτέλεση των εντολών των funds. Μην τους ξεφύγει και κανένας» καταλήγει το ΚΙΝΑΛ.

Μέσω twitter απάντησε στο ΚΙΝΑΛ ο Άδωνις Γεωργιάδης: