Γεωργιάδης: Παγκόσμιο φαινόμενο ο πληθωρισμός – Έχει δίκιο ο Σταϊκούρας για τον ΦΠΑ

Γεωργιάδης: Παγκόσμιο φαινόμενο ο πληθωρισμός – Έχει δίκιο ο Σταϊκούρας για τον ΦΠΑ
Ο υπουργός Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης κάνει ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα στήριξης της οικονομίας την περίοδο της υγειονομικής κρίσης, Αθήνα Δευτέρα 30 Μαρτίου 2020. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Για μείζον θέμα της ακρίβειας έκανε λόγο σε τηλεοπτική εκπομπή ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως ανέφερε, οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πληθωρισμό 7,1%, ο οποίος είναι ο υψηλότερος από τη δεκαετία του ’70, γεγονός που αποδεικνύει ότι μιλάμε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Σε ό,τι αφορά το θέμα με τις δηλώσεις για τη μείωση συντελεστών του ΦΠΑ προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι ανατιμήσεις που αναμένονται σε βασικά αγαθά, ο κ. Γεωργιάδης έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως όχι μόνο δεν υπάρχει καμιά διαφωνία με τον κ. Σταϊκούρα, αλλά αντίθετα υπάρχει αγαστή συνεργασία μεταξύ τους και μεταξύ των υπουργείων τους.

Όπως είπε ο κ. Γεωργιάδης, ο ίδιος δήλωσε ότι η Κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση συντελεστών του ΦΠΑ, ενώ ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να εκτροχιαστεί ο προϋπολογισμός. «Και έχει δίκιο ο κ. Σταϊκούρας», πρόσθεσε ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια διαβεβαίωσε πως η Κυβέρνηση τις επόμενες μέρες θα ανακοινώσει πακέτα μέτρων για την αντιμετώπιση της ακρίβειας που στοχεύουν τόσο στην ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος όσο και στην ενίσχυση επαγγελματικών κλάδων που πλήττονται