«Γερμανία εναντίον Ελλάδας: Σας παρακαλούμε σταματήστε»

«Γερμανία εναντίον Ελλάδας: Σας παρακαλούμε σταματήστε»

Σε κύριο άρθρο της η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel καλεί τις δύο πλευρές να σταματήσουν τις συγκρουσιακές δηλώσεις.

Με έναν τίτλο ο οποίος μοιάζει περισσότερο σαν μια απέλπιδα έκκληση για ηρεμία, υποδέχεται η ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού Spiegel τις εκατέρωθεν εμπρηστικές δηλώσεις πολιτικών από τη Γερμανία και την Ελλάδα

«Κατηγορίες, απειλές: Η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας δεν σταματά», αναφέρει το περιοδικό, το οποίο κάνει ιδιαίτερη αναφορά στις δηλώσεις του Αλέξη Τσίπρα για την ανάγκη τις διατήρησης των καλών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας.

Το Spiegel χαρακτηρίζει τις πρόσφατες τοποθετήσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και Ελλήνων αξιωματούχων ως «πόλεμο δηλώσεων και από τις δύο πλευρές», ο οποίος θα έχει «μη προβλέψιμα επακόλουθα, σε οικονομικό, πολιικό και κοινωνικό επίπεδο».

Παρατηρώντας ότι ο κίνδυνος για ένα «σπιράλ εκτός ελέγχου» που μπορεί να οδηγήσει μια ενδεχόμενη κλιμάκωση της διαμάχης μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας, το Spiegel γράφει ότι ποτέ δεν ήταν τόσο ανοιχτός ο κίνδυνος ενός Grexit, όπως τώρα.

Το άρθρο καταλήγει πως υπό αυτές τις συνθήκες είναι εξαιρετικά δύσκολο να υπάρξει λύση στο «ελληνικό δράμα χρέους», ενώ σημειώνει ότι εάν η κατάσταση αυτή συνεχιστεί, τότε ελοχεύει ο κίνδυνος μόνιμης κατάρρευσης των σχέσεων των δύο χωρών.