Γερμανία: «Ντέρμπι» για 2 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga – Ποιος «κόπηκε» στο διαγωνισμό

Γερμανία: «Ντέρμπι» για 2 τα τηλεοπτικά δικαιώματα της Bundesliga – Ποιος «κόπηκε» στο διαγωνισμό
firo: 08.10.2022, football, soccer, 1st league, 1st federal league, season 2022/2023, BVB Borussia Dortmund - FC Bayern Munich Muenchen 2:2 depositors, feature, general, background, Signal Iduna Park, mood lighting, sunset (Photo by Sebastian El-Saqqa / firo Sportphoto / dpa Picture-Alliance via AFP) Photo: AFP
Για μερίδιο έως και 8% σε θυγατρική εταιρεία που στεγάζει τα δικαιώματα μετάδοσης της Bundesliga.

Ο οργανισμός επαγγελματικού ποδοσφαίρου της Γερμανίας, DFL, επέλεξε τις εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων CVC Capital Partners και Blackstone ως τελικούς μνηστήρες για ένα μερίδιο στα δικαιώματα μετάδοσης των ποδοσφαιρικών αγώνων, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τετάρτης.

Το εποπτικό συμβούλιο της DFL Deutsche Fussball Liga GmbH αποφάσισε την Τετάρτη να αποκλείσει την EQT AB από τον διαγωνισμό. Εκπρόσωπος της EQT αρνήθηκε να σχολιάσει.

Το Bloomberg αναφέρει πως η DFL αναζητά προσφορές ύψους έως και 1 δισ. ευρώ για μερίδιο έως και 8% σε θυγατρική εταιρεία που στεγάζει τα δικαιώματα μετάδοσης της Bundesliga.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Blackstone έχει σηματοδοτήσει στη DFL ότι θα διορίσει τους Γιούργκεν Πίνκερ και Γιοχάνες Ρούπερτ ως εκπροσώπους για την εκτελεστική επιτροπή του βραχίονα δικαιωμάτων μετάδοσης, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Πίνκερ είναι επικεφαλής της εταιρείας για τα ιδιωτικά κεφάλαια στη Γερμανία. Ο Ρούπερτ εργάζεται στην Blackstone καθώς και στην Bolt Ventures, το επενδυτικό όχημα του ανώτερου διευθύνοντος συμβούλου της Blackstone Ντέιβιντ Μπλίτσερ.

Η CVC θα διορίσει τον Άλεξ Ντιμπέλιους και τον Ντάνιελ Πίντουρ, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com