Γερμανία: ομηρία στο δημαρχείο της Ίνγκολστατ (update)

Γερμανία: ομηρία στο δημαρχείο της Ίνγκολστατ (update)

Τέλος έλαβε η ομηρία, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Η ομηρεία στο δημαρχείο της πόλης Ίνγκολστατ της Βαυαρίας τερματίστηκε με την απελευθέρωση των δύο ομήρων, ανακοίνωσε η γερμανική αστυνομία.

Νωρίτερα σήμερα, αγνώστων στοιχείων οπλισμένος άνδρας εισέβαλε στο δημαρχείο του Ίνγκολστατ της Άνω Βαυαρίας βρίσκεται. Ανάμεσα στους ομήρους βρισκόταν και ο αντιδήμαρχος της πόλης, Ζεπ Μίσλμπεκ, ο οποίος απελευθερώθηκε λίγο αργότερα, όπως έκανε γνωστό η τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Η  Άνγκελα Μέρκελ ακύρωσε την προεκλογική της ομιλία στην πόλη.
Δεν υπάρχει καμιά ένδειξη ότι η υπόθεση ομηρίας σχετίζεται με την προεκλογική συγκέντρωση των Χριστιανοδημοκρατών (CDU) στην περιοχή, στην οποία επρόκειτο να μιλήσουν τόσο η Μέρκελ όσο και ο Χορστ Ζεεχόφερ, επικεφαλής των Βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU), σύμφωνα με την αστυνομία.

Διαβάστε ακόμη: Εξακολουθεί να προπορεύεται η Μέρκελ

Υποψίες για την ταυτότητα του υπόπτου
Ο ένοπλος πιστεύεται ότι είναι ένας 23χρονος που απέδρασε από μια ψυχιατρική κλινική, όπου νοσηλευόταν μετά την καταδίκη του για την εμμονή του να παρακολουθεί στα κρυφά μια 25χρονη δημοτική υπάλληλο, σύμφωνα με ένα δημοσίευμα.

Ο άνδρας αυτός είχε καταδικαστεί σε εγκλεισμό ενός έτους και οκτώ μηνών σε ψυχιατρική κλινική, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Donau Kurier.

Ένας ασθενής, που πιστεύεται ότι είναι ο ύποπτος, είναι αδικαιολογήτως απών από την ψυχιατρική κλινική Ντάνφιους της πόλης όπου κρατούνταν και υποβάλλονταν σε θεραπεία, ανέφερε η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο, Γερμανικό Πρακτορείο

Τελευταία ενημέρωση: 20.06