Γερμανικός Τύπος: Στέφανος Κασσελάκης «με χαμόγελο Colgate»

Γερμανικός Τύπος: Στέφανος Κασσελάκης «με χαμόγελο Colgate»
Syriza leader Stefanos Kasselakis is presenting candidates for the party's ballot in the forthcoming European Parliament election in the Peristeri area of Athens, Greece, on April 10, 2024. (Photo by Nicolas Koutsokostas/NurPhoto) (Photo by Nicolas Koutsokostas / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τι λέει η TAZ για τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ που «ανάβει ακόμη και κεριά».

Το προεκλογικό στίγμα του Στέφανου Κασσελάκη επιχειρεί να σκιαγραφήσει ο Φέρυ Μπατζόγλου, ανταποκριτής στην Αθήνα της αριστερής εφημερίδας taz. Για ένα γερμανικό κοινό μη εξοικειωμένο στη δημόσια εικόνα του “sunny boy από τις ΗΠΑ (…) που κατάφερε να βγει αλώβητος από τα επεισόδια στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και με διακηρυγμένο στόχο – και όχι ψευδαίσθηση – να καταλάβει την εξουσία“, ο Μπατζόγλου αναφέρει κάποια χαρακτηριστικά στιγμιότυπα για το ειδικό βάρος του ανδρός. Για παράδειγμα, η επίδειξη μέσω τηλεόρασης του “νεοαποκτηθέντος χλιδάτου διαμερίσματος του Κολωνακίου του 1,8 εκ. ευρώ”. Ή την πολυήμερη κρουαζιέρα στο Αιγαίο για να γνωρίσει τη ζωή των νησιωτών “που την έκανε με τρόπο αποτελεσματικό για τα μέσα ενημέρωσης, με το τυπικό του χαμόγελο της Colgate και κόστος 2.400 ευρώ την ημέρα χωρίς τα καύσιμα, τα τρόφιμα και την αμοιβή του πληρώματος”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κατέλαβε το κόμμα»

Αλλά και η εβδομάδα των Παθών δεν έμεινε εκτός μιντιακής εκμετάλλευσης. Διαβάζουμε από το άρθρο: “Ο πολυπράγμων νεοφερμένος πολιτικός που κανείς δεν γνώριζε στην Ελλάδα πριν ένα χρόνο(…) πήγε στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της ορθόδοξης Εβδομάδας του Πάσχα, φρόνιμα άναψε κεριά, φίλησε τα χέρια εκκλησιαστικών ταγών και σταυροκοπήθηκε μπροστά στις εικόνες σε μια τόσο ευσεβή στάση, που απλά άφησε άναυδους τους σκληροτράχηλους παλαιούς αριστερούς. Ο Κασσελάκης δήλωσε ευθέως μετά την καλοστημένη λειτουργία ότι η οικειοποίηση του πατριωτισμού, της πίστης και της οικογένειας από τη Δεξιά έχει πλέον τελειώσει και ότι πρόοδος σημαίνει να μπορείς να πιστεύεις στον Θεό βαθιά μέσα στην καρδιά σου, αλλά να πιστεύεις και στον διαχωρισμό εκκλησίας και κράτους”. Ο αρθρογράφος όμως περνά και σε μια αποτίμηση μέσα από τα μάτια των ίδιων των ανθρώπων του κόμματος.

“Ο Στέφανος Κασελάκης είναι ένας πολιτικός που εκτοξεύτηκε στην κορυφή. Μια σαφής πλειοψηφία των μελών του ΣΥΡΙΖΑ τον Κασσελάκη, τον εθσιμένο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ως νέο αρχηγό του κόμματος. Οι επικριτές του τού καταλογίζουν ότι έχει κυριολεκτικά καταλάβει το κόμμα και ότι ο θρίαμβός του στο εσωτερικό του κόμματος δεν είναι τίποτα άλλο από μια ´εχθρική εξαγορά´. Άλλοι αρχίζουν σιγά-σιγά να συνειδητοποιούν πού έμπλεξαν με την εκλογή του(…) Για τον ΣΥΡΙΖΑ, το άλλοτε εμβληματικό αριστερό κόμμα της Ευρώπης, που από κομματίδιο εξελίχθηκε στην ισχυρότερη πολιτική δύναμη κατά τη διάρκεια της ελληνικής κρίσης και κυβέρνησε από αρχές του 2015 έως τον Ιούλιο του 2019, πρόκειται για μια βαθιά πτώση. Στις πιο πρόσφατες βουλευτικές εκλογές του περασμένου Ιουνίου έλαβε μόλις το 17% των ψήφων, από 36% το 2015″.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: dw.com