Γεροβασίλη: Αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό, έρχεται μείωση συντάξεων

Γεροβασίλη: Αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό, έρχεται μείωση συντάξεων

Η κυβερνητική εκπρόσωπος διέψευσε τα σενάρια πρόωρων εκλογών και εξήγησε πως δεν υπάρχουν εύκολες διαπραγματεύσεις.

Σε δηλώσεις της το πρωί του Σαββάτου, η Όλγα Γεροβασίλη αναφέρθηκε στις επώδυνες αλλαγές του Ασφαλιστικού που αφορούν στους αγρότες, επισημαίνοντας: «οι αγρότες έχουν ένα δίκιο να διαμαρτύρονται, ωστόσο αν δεν δεχτούμε αυτό το ασφαλιστικό έρχεται μείωση των κύριων συντάξεων και το ασφαλιστικό σύστημα θα καταρρεύσει» και προσέθεσε: «Τα διλήμματα είναι σκληρά και δεν υπάρχουν εύκολες απαντήσεις».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος εξήγησε πως «το ΔΝΤ επιμένει σε μείωση των συντάξεων. Η άποψή του είναι πάντα σκληρότερη και ακραία νεοφιλελεύθερη και αν δεν δούμε απόλυτη μείωση των συντάξεων δεν θα συζητήσουμε. Υπάρχει μια διαφορετική άποψη των Ευρωπαίων για το κοινωνικό κράτος και τις παροχές του και διαφορετική στο ΔΝΤ, το οποίο δεν αντιλαμβάνεται κοινωνία, αλλά νούμερα με έναν δικό του τρόπο. Οι διαπραγματεύσεις δεν ήταν ποτέ εύκολες».

Η κυρία Γεροβασίλη εξήγησε επίσης: «Η μεγάλη εικόνα είναι ότι ξεκινήσαμε να κάνουμε ένα ασφαλιστικό σύστημα, γιατί είχαμε να διαχειριστούμε ρημαγμένα ταμεία και ταυτοχρόνως μια μνημονιακή δέσμευση, αυτό αν το αφήναμε να εξελιχθεί μόνο του θα σήμαινε ότι 1,8 δισ. έπρεπε να φύγει οριζόντια από τις συντάξεις σήμερα. Σήμερα ο δρόμος δεν ανοίγει με μαγικό κουμπί. Χωρίς παραγωγική ανασυγκρότηση η χώρα δεν θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια της».

Ερωτηθείσα για το ενδεχόμενο βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να καταψηφίσουν το σχετικό νομοσχέδιο, η Όλγα Γεροβασίλη ανέφερε πως «δεν υπάρχουν τέτοια ζητήματα. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δεν εκλέχτηκαν για να μην πιέζονται από τις λαϊκές απαιτήσεις. Είναι σύμμαχοι. Πιεζόμαστε όλοι από τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και είμαστε εδώ για να παλέψουμε το δυνατόν να το αντιμετωπίσουμε».

Παράλληλα, διέψευσε τα σενάρια περί εκλογών, λέγοντας πως η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή. «Δεν τίθεται θέμα εκλογών, αυτός είναι ο σχεδιασμός κάποιων που ονειρεύονται, η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή».