Για 22 μήνες σε συρρίκνωση η μεταποίηση της Ευρωζώνης – «Τι θα χρειαστεί για να σωθεί η οικονομία;»

Για 22 μήνες σε συρρίκνωση η μεταποίηση της Ευρωζώνης – «Τι θα χρειαστεί για να σωθεί η οικονομία;»
Επιδείνωση κατέγραψε ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο.

Επιδείνωση κατέγραψε ο κλάδος της μεταποίησης στην Ευρωζώνη για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τον δείκτη υπευθύνων προμηθειών (PMI) της Hamburg Commercial Bank που καταρτίζεται από την S&P Global.

Όπως ανακοινώθηκε την Πέμπτη, ο τελικός PMI μεταποίησης για την Ευρωζώνη διαμορφώθηκε στις 45,7 μονάδες έναντι 45,6 μονάδων στην αρχική εκτίμηση και αντί των 46,1 μονάδων του Μαρτίου. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν μια μέτρηση στις 45,6 μονάδες.

Σημειώνεται πως πρόκειται για το 22ο μήνα κατά τον οποίο ο PMI μεταποίησης στην Ευρωζώνη κινείται κάτω από τις 50 μονάδες, που διαχωρίζουν τη συρρίκνωση από την επέκταση των δραστηριοτήτων του κλάδου.

«Τι θα διασώσει την οικονομία της Ευρωζώνης; Αν και αυτό είναι ένα δύσκολο ερώτημα, ένα πράγμα είναι σαφές: Δεν είναι ο μεταποιητικός τομέας. Αντιθέτως, ο τομέας αυτός παρατείνει την παρατεταμένη ύφεση του τον Απρίλιο», δήλωσε ο Σάιρους ντε λα Ρούμπια, επικεφαλής οικονομολόγος της HCOB.

O δείκτης νέων παραγγελιών, υποχώρησε σε χαμηλό τεσσάρων μηνών, στις 44,1 μονάδες από 46 μονάδες τον Μάρτιο, συνεχίζοντας να βρίσκεται υπό των 50 μονάδων από τον Μάιο του 2022.

Τα εργοστάσια εξάντλησαν τα αποθέματα τόσο των αγοραζόμενων όσο και των τελικών αγαθών και μείωσαν το μέγεθος του εργατικού δυναμικού τους για ενδέκατο μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: