Για κάθε απόλυση και μια πρόσληψη στο Δημόσιο

Για κάθε απόλυση και μια πρόσληψη στο Δημόσιο

Τι δήλωσε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κ. Μητσοτάκης, για το καθεστώς κινητικότητας. 

Το ζήτημα της κινητικότητας των δημόσιων υπαλλήλων είναι ένα από τα πιο σημαντικά της ατζέντας των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Μάλιστα ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας δήλωσε πως αν δεν πραγματοποιηθούν τα συμφωνηθέντα, τότε η Ελλάδα δεν θα πάρει τις επόμενες δόσεις.

Ο αρμόδιος υπουργός για το θέμα της κινητικότητας , Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο Mega, ανέφερε ότι το ποσοστό των εργαζόμενων που θα μπει στο συγκεκριμένο καθεστώς δεν ξεπερνάει το 4%. Επίσης πρόσθεσε πως ποσοστό λιγότερο του 2% θα απομακρυνθεί τελικά από το Δημόσιο.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης σημείωσε μάλιστα ότι το ποσοστό των αποχωρήσεων θα είναι ακόμα μικρότερο αν συνυπολογιστούν οι επίορκοι και όσοι μπήκαν με πλαστά πιστοποιητικά.

Ποιοι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να φοβούνται

Επανέλαβε ότι για κάθε απόλυση από το Δημόσιο θα γίνει και μια αντίστοιχη πρόσληψη, ενώ υπενθύμισε ότι ένα υπουργείο προσφέρει προσωπικό με τη λίστα που συντάσσει, αλλά παράλληλα μπορεί και να πάρει προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες του. Εκτίμησε ότι εντός του 2013 θα γίνουν 5-10.000 προσλήψεις με προτεραιότητα στον τομέα Υγείας, τη στελέχωση των ασφαλιστικών ταμείων, τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους, όπως και τη νέα Δημόσια Τηλεόραση.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου θα έχουν μπει στο καθεστώς της κινητικότητας 12.500 υπάλληλοι. Σε ερώτηση για το από πού θα βρεθούν οι υπόλοιποι 12.500 για το 2014, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «θα είμαστε σε θέση να μιλήσουμε για αυτό, όταν έρθει η ώρα».