Για «πρακτικές λογοκρισίας» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Για «πρακτικές λογοκρισίας» κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ

Βολές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά του πρωθυπουργού για τη μετάδοση της ομιλίας Τσίπρα στην ΔΕΘ - Τι απαντά το Μαξίμου.

Για «πρωτοφανή για τα μεταπολιτευτικά χρονικά κυβερνητική μεθόδευση ώστε να μην μεταδοθεί από τη ΝΕΡΙΤ η καθιερωμένη ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το Σάββατο το βράδυ», κατηγορεί την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με σχετική του ανακοίνωση το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιτίθεται και στον πρωθυπουργό σημειώνοντας ότι «είναι τόσο προκλητική αυτή η λογοκριτική πρακτική, με παρέμβαση μάλιστα προσωπικά του ίδιου του πρωθυπουργού, που προκάλεσε την παραίτηση ακόμα και της διορισμένης από την κυβέρνηση διοίκησης της ΝΕΡΙΤ, του προέδρου της Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή Ρ. Μορώνη».

Ο ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι «μπροστά στον πανικό λόγω των αδιεξόδων της πολιτικής της και της αποσύνθεσης της κυβερνητικής πλειοψηφίας, καταφεύγουν στο μόνο δρόμο που γνωρίζουν, τα πραξικοπήματα και τον αυταρχισμό, δίνοντας δείγματα το πώς επιδιώκουν να οργανώσουν την προεκλογική αντιπαράθεση. Τους φοβίζει η ανάδειξη του εναλλακτικού πολιτικού μηνύματος ελπίδας και προοπτικής του ΣΥΡΙΖΑ που θα παρουσιαστεί με συγκεκριμένη κυβερνητική δέσμευση αύριο στο Βελλίδειο από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα».

Ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βεβαιότητα πως «ό,τι και αν επινοήσουν δεν σώζονται» και καλεί την κυβέρνηση «έστω και την ύστατη στιγμή, να αναθεωρήσουν την πραξικοπηματική τους ενέργεια».

Απάντηση της κυβέρνησης μέσω διαρροών
«Δεν χρειάζεται να δούμε τι είπαν στην πολιτική γραμματεία για να καταλάβουμε το μέγεθος της παροχολογίας που θα αναπτύξει ο κ. Τσίπρας στη Θεσσαλονίκη», ανέφεραν κυβερνητικές πηγές.

«Σημειώνουμε απλώς ότι για μια ακόμη φορά η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ διαφωνεί με μια σειρά θεμάτων όπως λακωνικά αναφέρεται στο non paper», πρόσθεσαν.

Επίσης, σχετικά με τη μετάδοση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, οι ίδιες πηγές τόνισαν ότι ουδεμία ανάμειξη είχε το Μαξίμου στη ΝΕΡΙΤ και κυρίως στο θέμα των ειδήσεων.

«Ουδεμία επικοινωνία υπήρξε με το Μαξίμου πριν τις παραιτήσεις (του διευθύνοντος συμβούλου της ΝΕΡΙΤ Αντώνη Μακρυδημήτρη και του αναπληρωτή του κ. Ροδόλφου Μορώνη). Προφανώς παραιτήθηκαν στον εαυτό τους. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη ΝΕΡΙΤ, δεν παρίσταται σ’ αυτή πλην όμως ζητά την τηλεοπτική του κάλυψη. Μεγάλη υποκρισία», συμπλήρωσαν.

Δήλωση της κυβερνητικής εκπροσώπου
Η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη με αφορμή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τη ΝΕΡΙΤ, δήλωσε ότι όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί πήραν μία μετάδοση από τη Θεσσαλονίκη.

«Ο κ. Τσίπρας πόσες θέλει; Προφανώς περισσότερες από όλους τους άλλους. Γιατί;» αναρωτήθηκε η κυβερνητική εκπρόσωπος, η οποία σημείωσε ότι η μόνη αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, που ακόμη και πρόταση μομφής υπέβαλε για το «μόρφωμα» της ΝΕΡΙΤ, παραδέχεται σήμερα ότι βρισκόταν σε προνομιακή επικοινωνία με το «μόρφωμα» που δήθεν μποϋκοτάριζε.

Η κ. Βούλτεψη συμπλήρωσε ότι στο παρασκήνιο ο ΣΥΡΙΖΑ συναλλασσόταν για να εξασφαλίζει τόσο την πλήρη και δωρεάν κάλυψη όλων των δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όσο και προνομιακή μεταχείριση και διπλάσια προβολή από όλα τα υπόλοιπα κόμματα.

«Όλα τα άλλα είναι κουβέντες του αέρα», πρόσθεσε και επανέλαβε ότι οι κ.κ. Μακρυδημήτρης και Μορώνης ουδέποτε ενημέρωσαν, ούτε επικοινώνησαν με κανένα σχετικώς με την πρόθεσή τους να παραιτηθούν.

«Και κάτι τελευταίο: Το άλλο κόμμα που διαμαρτυρήθηκε για θέμα σχετικό με τις δραστηριότητες στη Θεσσαλονίκη είναι η Χρυσή Αυγή. Ας βγάλει ο ελληνικός λαός τα συμπεράσματά του», κατέληξε στη δήλωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Απάντηση του ΣΥΡΙΖΑ στην κυβερνητική εκπρόσωπο
Για «καταφανή αδυναμία της κ. Βούλτεψη να υπερασπιστεί την πρωτοφανή και πραξικοπηματική πράξη λογοκρισίας και να δώσει εξηγήσεις για τις παραιτήσεις του προέδρου και του αναπληρωτή προέδρου της ΝΕΡΙΤ» κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του.

«Τα ψέματα τελείωσαν για τον πρωθυπουργό, που επειδή ο ίδιος κρύβεται για μια ακόμη χρονιά από τη ΔΕΘ και δεν δίνει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, θεωρεί ότι μπορεί να φιμώσει και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης» προστίθεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε ακόμη:

ΣΥΡΙΖΑ: Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική υπέρ των πλουσίων

Τσίπρας: Εμείς είμαστε η πρόκληση για την Ευρώπη (βίντεο)

Τσίπρας: Στην Ε.Ε. στο τέλος γίνεται αυτό που θέλει η Μέρκελ