Γιατί ακύρωσε το ταξίδι του στην Ελλάδα ο Mr. JP Morgan

Γιατί ακύρωσε το ταξίδι του στην Ελλάδα ο Mr. JP Morgan

Στον 58χρονο Τζέιμι Ντάιμον έχει διαγνωσθεί καρκίνος του λάρυγγα, ο οποίος είναι ιάσιμος. 

Ακύρωσε για λόγους υγείας το ταξίδι του στην Ελλάδα ο ελληνικής καταγωγής Αμερικανός τραπεζίτης της JP Morgan Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος θα πραγματοποιούσε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Όπως ανακοινώθηκε χθες στο προσωπικό της τράπεζας, στον 58χρονο Ντάιμον έχει διαγνωσθεί καρκίνος του λάρυγγα, ο οποίος είναι ιάσιμος. Το mail αναφέρει πως ο Ντάιμον θα υποβληθεί σε οκτώ εβδομάδες χημειοθεραπείας και ακτινοβολίας στο Memorial Sloan Kettering Hospital.

Λόγω αυτής της εξέλιξης ο επικεφαλής της JP Morgan ακύρωσε τις προγραμματισμένες συναντήσεις του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά τον Ιταλό πρωθυπουργό Ματέο Ρέντσι, αλλά και τις επισκέψεις του σε Βρετανία, Ισπανία και Γερμανία.

Ο CEO της JP Morgan θεωρείται ένας από τους ανθρώπους κλειδιά για την πορεία της Ελλάδας προς τις αγορές. . Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, ο ίδιος ο Ντιμόν πιστώνεται μεγάλο ποσοστό της επιτυχούς προσπάθειας της Αθήνας να ανακτήσει την εμπιστοσύνη των διεθνών επενδυτών, ενώ φέρεται να έχει βοηθήσει σημαντικά στην καλλιέργεια έμπρακτου επενδυτικού ενδιαφέροντος για τα ελληνικά ομόλογα. Μεγάλο μέρος της προσπάθειας αυτής έλαβε χώρα στα τέλη του καλοκαιριού και στις αρχές φθινοπώρου πέρυσι, οπότε και ο Α. Σαμαράς συναντήθηκε στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού τόσο με τον ίδιο όσο και με σημαντικότατο αριθμό μεγάλων ξένων επενδυτικών ομίλων

Επίσης η JP Morgan συμμετείχε ως σύμβουλος και ανάδοχος και στις αυξήσεις κεφαλαίου ελληνικών τραπεζών και ειδικότερα των Alpha Bank και Εurobank, όπως και ομολογιακών εκδόσεων ελληνικών ομίλων όπως ο Τιτάνας.

Δεδομένου ότι οι πληροφορίες επιμένουν για προσπάθεια νέας εξόδου στις αγορές ακόμη και εντός του Ιουλίου με 3ετές ή 7ετές ομόλογο, ο Τζ. Ντίμον θα μπορούσε να είναι το πιο σύντομο μονοπάτι για τον δρόμο που οδηγεί στην αμερικανική κεφαλαιαγορά.

Διαβάστε ακόμη: 

JP Morgan: Περιμένει θετικές εκπλήξεις από τις ελληνικές τράπεζες

Αισιόδοξες οι βλέψεις της Goldman Sachs για την ελληνική οικονομία