Γιατί δίνει το Facebook 30 εκατ. δολάρια για να αγοράσει μια startup ελέγχου περιεχομένου

Γιατί δίνει το Facebook 30 εκατ. δολάρια για να αγοράσει μια startup ελέγχου περιεχομένου
FILE PHOTO: Balloons are seen in front of a logo at Facebook's headquarters in London, Britain, December 4, 2017. REUTERS/Toby Melville/File Photo Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το κοινωνικό δίκτυο επιχειρεί, με αυτόν τον τρόπο, να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα ψεύτικων ειδήσεων.

Το Facebook ίσως εξαγοράσει την βρετανική εταιρεία σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει τις ψεύτικες ειδήσεις, σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας TechCrunch. Αυτό θα ήταν μια σημαντική αλλαγή στρατηγικής για την εταιρεία κοινωνικού δικτύου, καθώς τα προβλήματα περιεχομένου εξακολουθούν να υπάρχουν.

Το Facebook υποσχέθηκε πρόσφατα να επανδρωθεί με ανθρώπινους συντάκτες και με τεχνητή νοημοσύνη που θα εντοπίζει τυχόν προβλήματα, προκειμένου να απαντήσει σε ανησυχίες χρηστών σχετικά με την ανάμειξη της πλατφόρμας σε εκλογές και σε κατάχρησή της από επιτήδειους. Η εταιρεία πρόσφατα επέκτεινε σε περισσότερες χώρες τις πηγές της για τον καλύτερο έλεγχο των νέων ενόψει των εκλογών.

Η εξαγορά της Bloomsbury AI θα κοστίσει μόνο 30 εκατομμύρια δολάρια, αλλά θα έδινε στο κοινωνικό δίκτυο την ευκαιρία να ενισχύσει τους ελέγχους του περιεχομένου του και να αντιμετωπίσει ζητήματα που εξακολουθούν να υπάρχουν.

Το Facebook αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Ποια είναι η εταιρεία που κέντρισε το ενδιαφέρον του Facebook;

Η Bloomsbury AI είναι μια εταιρεία ανάλυσης δεδομένων, που αυτοματοποιεί την εξυπηρέτηση πελατών και τη συμβουλευτική. Έχει αναπτύξει αλγόριθμους που απαντούν σε ερωτήσεις αφού διαβάσουν κάποιο κείμενο, κάτι το οποίο θα αποδειχθεί ένα χρήσιμο εργαλείο για τη μάχη του Facebook κατά των ψεύτικων ειδήσεων.

Ο στόχος της startup εταιρείας είναι η τεχνητή νοημοσύνη που αναπτύσσει, να φτάσει τελικά στο σημείο «να απαντά σε οποιαδήποτε ερώτηση που περιλαμβάνει την ανάγνωση, καλύτερα από τον άνθρωπο».