Να γιατί έχει σημασία ποιος εφηύρε το bitcoin

Να γιατί έχει σημασία ποιος εφηύρε το bitcoin

Δεν είναι μόνο θέμα κοινής περιέργειας.

Η αυστραλιανή αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι ενός άνδρα ονόματι Craig Wright την Τετάρτη και τα δημοσιεύματα οργιάζουν τις τελευταίες ώρες υποστηρίζοντας πως πρόκειται για τον δημιουργό του bitcoin. Μέχρι στιγμής, οι αρχές της Αυστραλίας αναφέρουν ότι η έφοδος έγινε για φορολογικά παραπτώματα του κυρίου Wright και δεν αποκαλύπτουν αν πρόκειται για τον περίφημο Satoshi Nakamoto, ψευδώνυμο του δημιουργού του bitcoin.

Μία αντίστοιχη ιστορία είχε λάβει χώρα και πέρσι όταν συνελήφθη ένας μηχανικός με έδρα την Καλιφόρνια. Αλλά γιατί υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον σχετικά με τον άνθρωπο που δημιούργησε το bitcoin; Μήπως επειδή πρόκειται για ένα νόμισμα που η συνολική του αξία ανέρχεται σήμερα στα 6,3 δισεκατομμύρια δολάρια;

Το bitcoin είναι το νόμισμα των ημερών και είναι λογικό όποιος το δημιούργησε να επιθυμεί να μείνει στην ανωνυμία. Το πρωινό πουλί τρώει το σκουλήκι. Άλλωστε, πιστεύεται ευρέως πως ο δημιουργός του bitcoin είναι αυτός που καθορίζει το απόθεμά τους.

Υπάρχει, λοιπόν, ένας καλός λόγος που ο δημιουργός του bitcoin επιθυμεί να μείνει στην ανωνυμία. Αυτή τη στιγμή θεωρείται πως ελέγχει έναν «θησαυρό» 1,1 εκατομμυρίου bitcoin τα οποία βρίσκονται σε ένα ψηφιακό ταμείο, στο οποίο μπορεί να έχει μόνο ο ίδιος πρόσβαση το 2020.

Αν και όποτε συμβεί αυτό, ο δημιουργός του bitcoin θα μπορέσει να θέσει σε προσφορά το πλεόνασμα του bitcoin και να… σπείρει τον «όλεθρο» στην ισοτιμία του νομίσματος.