Γιατί εκτοξεύτηκαν οι μετοχές του Twitter ξαφνικά

Γιατί εκτοξεύτηκαν οι μετοχές του Twitter ξαφνικά

Τα σενάρια για μετοχική ενίσχυση της εταιρείας δίνουν «αέρα» στην μετοχή του.

Μια πολύ καλή μέρα μετά από πολύ καιρό είναι η σημερινή για το Twitter, του οποίου οι μετοχές στην pre-market της Wall Street σημειώνουν άνοδο άνω του 6%.  Και αυτό γιατί σύμφωνα με δημοσιεύματα, η εταιρεία έχει έρθει σε συμφωνία με δύο επενδυτικά funds (Mark Andreessen και Silver Lake), για την έκδοση και αγορά νέων μετοχών.

Σημειώνεται ότι η μετοχή της Twitter τους τελευταίους τρεις μήνες έχει απωλέσει το 41% της χρηματιστηριακής της αξίας.

Παρά τις αδυναμίες του, το Twitter είναι ένα συναρπαστικό κοινωνικό φαινόμενο και ίσως μια από τις πιο ισχυρές πηγές πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο. Ωστόσο, ως εταιρεία εισηγμένη στο χρηματιστήριο, έχει αποτύχει.

Η ταχεία πτώση της μετοχής του το καθιστά ως ένα δελεαστικό στόχο εξαγοράς για πολλές επιχειρήσεις. Ποιοι όμως θα μπορούσαν να ενδιαφερθούν για την εξαγορά του Twitter;

Η μετοχή της τεχνολογικής εταιρείας άγγιξε τα 73 δολάρια το Δεκέμβριο του 2013, με αποτέλεσμα η χρηματιστηριακή του Twitter αξία να ξεπεράσει τα 50 δισ. δολάρια.

Όμως κατά τους τρεις τελευταίους μήνες το Twitter έχει χάσει πάνω από το 50% της αγοραστικής του αξίας, η οποία πλέον βρίσκεται στα 12 δισ. δολάρια. Πρόκειται για μια απώλεια 38 δισ. δολαρίων μέσα σε δυο χρόνια καθώς και την αφορμή των επενδυτών να επιζητούν την εξαγορά του.