Γιατί η Apivita ποντάρει σε Ασία και Λατινική Αμερική

Γιατί η Apivita ποντάρει σε Ασία και Λατινική Αμερική
Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 14% στα 57,88 εκατ. ευρώ.

Η περασμένη χρονιά, ήταν μια καλή χρονιά, για την Apivita. Την εταιρεία καλλυντικών που ίδρυσε ο Νίκος και η Νίκη Κουτσιανά και από τον Δεκέμβριο του 2020 έχει περάσει στα χέρια του Ισπανικού ομίλου PUIG που δραστηριοποιείται στο χώρο της μόδας, των αρωμάτων και καλλυντικών, με διεθνή παρουσία σε 150 χώρες.

Η επένδυση της PUIG στην APIVITA έχει στρατηγικό χαρακτήρα, με την έδρα και τη γραμμή παραγωγής της εταιρείας να παραμένουν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας πλήρως τις δυνατότητες του ερευνητικού εργαστηρίου και των υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Μαρκόπουλο Αττικής. Σήμερα, η APIVITA παράγει στις βιοκλιματικές εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στο Βιομηχανικό Πάρκο Μαρκόπουλου Μεσογαίας, πάνω από 300 φυσικά προϊόντα για την περιποίηση προσώπου, σώματος και μαλλιών, καθώς και αντηλιακής προστασίας. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στην αγορά των φαρμακείων, του λιανεμπορίου, του ηλεκτρονικού εμπορίου (e-commerce), των ξενοδοχείων και των SPA.

Πέρυσι ο κύκλος εργασιών της αυξήθηκε κατά 14% στα 57,88 εκατ. ευρώ. Η αύξηση αυτή ξεπέρασε τον αρχικό στόχο και προήλθε από την βελτιωμένη εγχώρια απόδοση καθώς και από ενίσχυση σε νέες αγορές. Τα έξοδα διάθεσης αυξήθηκαν 11% και τα έξοδα διοίκησης 14%. Ένα μεγάλο μέρος αυτής της αύξησης οφείλεται στην στρατηγική απόφαση της εταιρείας να αλλάξει τον τρόπο διανομής των προϊόντων της στο εσωτερικό της χώρας, στοχεύοντας σε μακροπρόθεσμα μελλοντικά οφέλη από την αποτελεσματικότερη διαχείριση των αποθεμάτων και την βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας των υπηρεσιών. Η αλλαγή αυτή οδήγησε προσωρινά σε αύξημένα έξοδα αποθήκευσης και διανομής για την χρήση αυτή. Επίσης, η εταιρεία στην προσπάθειά της για ανάπτυξη στο εξωτερικό αύξησε τα έξοδα προβολής και διαφήμισης από 4.109.891 ευρώ σε 4.489.733 ευρώ. Σε ότι αφορά τα καθαρά προ φόρων κέρδη αυξήθηκαν κατά 28% στα 2.428.053 ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για την τρέχουσα χρήση η εταιρεία προσβλέπει με ένα βελτιωμένο πλάνο, στη συνέχιση της κερδοφορίας των προηγούμενων ετών, αντιμετωπίζοντας όποιες δύσκολες συνθήκες προκαλούνται από το μακροοικονομικό περιβάλλον. Βάσει του επιχειρηματικού της σχεδίου αναμένει να αυξήσει τα μερίδια της στην διεθνή αγορά και να δώσει ώθηση στην κερδοφορία της μέσω των εξαγωγών. Αυτός είναι και στρατηγικός στόχος του ομίλου στοχεύοντας την αγορά της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής καθώς και το ηλεκτρονικό εμπόριο (e-commerce). Η διοίκηση της εκτιμά ότι θα επιτευχθεί ο στόχος απόδοσης του 2024, μέσω της ισχυροποίησης της θέσης της εταιρείας στην Ελληνική αγορά και της ταχείας ανάπτυξης στις εξαγωγές.

Eπίσης, ο όμιλος έχει προχωρήσει σε αναδιοργάνωση των διοικητικών γραμμών με πιο άμεσες αναφορές στην κεντρική διοίκηση αναμένοντας να μειώσει τα διοικητικά κόστη και την αποτελεσματικότητα του οργανισμού. Επενδύοντας σε σύστημα αποθήκευσης ενέργειας σε συνδυασμό με τα φωτοβολταϊακά στοιχεία που τοποθετήθηκαν στις εγκαταστάσεις μας, στοχεύουμε στον έλεγχο του κόστους ενέργειας και του κόστους παραγωγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: