Γιατί η Disney αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην αγοράσει το Twitter

Γιατί η Disney αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην αγοράσει το Twitter
epa06354219 Bob Iger (R), the CEO of The Walt Disney Company, and company mascot Mickey Mouse stand together before ringing the opening bell of the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, on 27 November 2017. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η Disney σκέφτηκε να αγοράσει τη γνωστή εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά τελικά ο CEO Bob Iger αποφάσισε να μην προχωρήσει τη συμφωνία.

Η Disney αποφάσισε την τελευταία στιγμή να μην κλείσει τη συμφωνία αγοράς του Twitter επειδή η πλατφόρμα ήταν εξαιρετικά προβληματική, όπως αποκάλυψε ο Bob Iger σε συνέντευξή του στους New York Times.

Η Disney αρχικά είχε σκεφτεί να αγοράσει τη γνωστή εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης, θεωρώντας την ως έναν «ελκυστικό» τρόπο προσέγγισης των καταναλωτών. Όμως, εν τέλει η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε και η Disney αποφάσισε να προβεί σε αγορά ενός πλειοψηφικού πακέτου μετοχών στην ιστοσελίδα συνεχούς ροής αθλητικού περιεχομένου BAMTech.

Στα απομνημονεύματά του που μόλις κυκλοφόρησαν, με τίτλο «The Ride of a Lifetime», ο Iger εξηγεί γιατί αποφάσισε να αποσύρει το ενδιαφέρον του για την αγορά του Twitter. Και το ίδιο κάνει και στη συνέντευξή του στους NY Times:

«Οι μπελάδες ήταν περισσότεροι απ’ όσους ήθελα να αναλάβω, περισσότεροι κι απ’ όσους έκρινα ότι θα ήταν υπεύθυνο για μας να αναλάβουμε. Υπήρχαν ζητήματα με την επίδραση μιας τέτοιας κίνησης στο brand της Disney, όπως π.χ. το ζήτημα της επίδρασης της τεχνολογίας στην κοινωνία. Είναι πολύ προβληματική όλη αυτή η φάση» ανέφερε ο CEO της Disney.

«Κοιτάζω στο newsfeed του Twitter επειδή μου αρέσει να παρακολουθώ 15-20 διαφορετικά θέματα. Κι ύστερα κοιτάς τις ειδοποιήσεις σου και αναρωτιέσαι αμέσως ‘γιατί το κάνω αυτό τώρα;’» είπε στη συνέντευξή του. Η Disney αναζητούσε νέους τρόπους διεύρυνσης των δραστηριοτήτων διανομής και άμεσης σύνδεσης με τους πελάτες.

«Πολλές απ’ αυτές τις πλατφόρμες έχουν την ικανότητα να κάνουν πολύ καλό στον κόσμο μας. Έχουν, όμως, και μια ικανότητα να κάνουν πολύ κακό. Δεν ήθελα να αναλάβω αυτό το πράγμα» κατέληξε.