Γιατί η Toyota αναστέλλει τις εργασίες στα εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων

Γιατί η Toyota αναστέλλει τις εργασίες στα εργοστάσια συναρμολόγησης αυτοκινήτων
A logo of Toyota Motor Corp is pictured on a car and the background at the company's showroom in Tokyo, Japan, June 16, 2015. Toyota Motor Corp shareholders approved a controversial new class of stock on Tuesday that will bring in more long-term investors, but which faced opposition from foreign funds as they are readily available only in Japan. REUTERS/Yuya Shino - RTX1GO56 Photo:

Τί αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία.

Η Toyota Motor Corp ανακοίνωσε ότι αναστέλλει σταδιακά από τη Δευτέρα τις εργασίες στα εργοστάσιά της συναρμολόγησης οχημάτων στην Ιαπωνία καθώς είναι αδύνατος ο εφοδιασμός της με εξαρτήματα από ορισμένους από τους προμηθευτές της μετά τους πρόσφατους σεισμούς στο νότιο τμήμα της χώρας.

Η Toyota επισημαίνει σε ανακοίνωσή της ότι η ενέργεια αυτή αφορά το εργοστάσιό της συναρμολόγησης των Lexus που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 150 χλμ βόρεια της νομαρχίας Κουμαμότο, που έχει πληγεί από την σεισμική δραστηριότητα, όπως και εργοστάσιά της στην κεντρική και βορειοανατολική Ιαπωνία τα οποία συναρμολογούν φορτηγά Toyota, Daihatsu και Hino του ομίλου. Η αναστολή της λειτουργίας των εργοστασίων της θα διαρκέσει ως τις 23 Απριλίου.

Μολονότι κανένα από τα εργοστάσια της εταιρείας δεν υπέστη σημαντικές ζημιές από τους σεισμούς, η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι αντιμετωπίζει ελλείψεις σε εξαρτήματα μετά τις ζημιές που υπέστησαν οι προμηθευτές της στην νομαρχία Κουμαμότο.