Γιατί η Unilever παίρνει διαζύγιο από τη Dollar Shave Club

Γιατί η Unilever παίρνει διαζύγιο από τη Dollar Shave Club
epa06605422 (FILE) - An exterior view of the Unilever Germany building in Hamburg, Germany, 06 October 2017 (re-issued 15 March 2018). Unilever on 15 March 2018 said they have decided to move its corporate headquarters from Britain to Netherlands. The company also said it will create a new structure that contains three divisions, Beauty & Personal Care, Home Care, and Foods & Refreshment and that the headquarters of Beauty & Personal Care and Home Care division would stay in London. Unilever also said the employment of 7,300 staff in Britain and 3,100 staff in the Netherlands will remain unchanged. EPA/MAURITZ ANTIN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
H Dollar Shave Club ξεκίνησε το 2011, όταν ο Michael Dubin και ο Mark Levine ίδρυσαν την εταιρεία για να μειώσουν τις τιμές των ξυραφιών που προσφέρονται από μάρκες όπως η Gillette και η Schick.

Η Unilever ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη ότι θα πουλήσει το 75% της Dollar Shave Club στην εταιρεία ιδιωτικών μετοχών Nexus Capital Management και θα διατηρήσει το 35%. Οι όροι της συμφωνίας δεν έγιναν γνωστοί, ενώ η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί φέτος. Η Unilever εξαγόρασε την Dollar Shave Club το 2016 σε μια συμφωνία ύψους 1 δις. δολαρίων.

Η Dollar Shave Club ξεκίνησε μέσω του συνδρομητικού του μοντέλου D2C, ωστόσο με την πάροδο των ετών, υπό τη Uninlever, η μάρκα πουλάει τα προϊόντα περιποίησης ανδρών της και σε καταστήματα λιανικής όπως η Walmart, η Target και άλλα. Αυτό έκανε την επιχείρηση να μοιάζει περισσότερο με την παραδοσιακή χονδρική όπως αναφέρουν αναλυτές. Τη στιγμή μάλιστα που οι διαδικτυακές δαπάνες διπλασιάζονται μέσω των καναλιών απευθείας προς τον καταναλωτή (D2C), από 7% το 2022 σε 14% το 2023, σύμφωνα με την Wunderman Thompson Commerce and Technology’s Future Shopper Report 2023, η οποία εξέτασε περισσότερους από 31.000 καταναλωτές παγκοσμίως σχετικά με τις τρέχουσες και μελλοντικές τους συνήθειες αγορών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

H Dollar Shave Club ξεκίνησε το 2011, όταν ο Michael Dubin και ο Mark Levine ίδρυσαν την εταιρεία για να μειώσουν τις τιμές των ξυραφιών που προσφέρονται από μάρκες όπως η Gillette και η Schick. Μια πρώιμη διαφήμιση της Dollar Shave Club έδειχνε τον Dubin να κυκλοφορεί σε ένα περονοφόρο ανυψωτικό, εκθειάζοντας τις αρετές των φθηνότερων ξυραφιών και λεπίδων της εταιρείας.

Ο ιδρυτής Michael Dubin παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθύνοντος Συμβούλου της μάρκας το 2021, με τον Jason Goldberger να αναλαμβάνει τη θέση οπότε και την εγκατέλειψε τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Σε ότι αφορά τη Unilever η απόφαση της να αποεπενδύσει από τη Dollar Shave Club συνδέεται με τη νέα στρατηγική της για επικέντρωση στα 30 κορυφαία brand της που αποδίδουν το 70% των εσόδων της. Ο πολυεθνικός κολοσσός καταναλωτικών προϊόντων ανακοίνωσε αύξηση πωλήσεών για το τρίτο τρίμηνο 5,2%, με τον τομέα ομορφιάς και ευεξίας να σημειώνει ανάπτυξη 7,4%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: