Γιατι η Βρετανία παίρνει μέτρα κατά της Google

AFP

H Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε ότι ερευνά την Google σχετικά με τους κανόνες που επιβάλλει στους προγραμματιστές εφαρμογών.

Μέτρα κατά της Google λαμβάνει η ρυθμιστική αρχή ανταγωνισμού του Ηνωμένου Βασιλείου, λόγω υποψίας αντιανταγωνιστικής συμπεριφοράς που σχετίζεται με τη διανομή εφαρμογών σε συσκευές Android.

Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) δήλωσε την Παρασκευή ότι ερευνά την Google σχετικά με τους κανόνες που επιβάλλει στους προγραμματιστές εφαρμογών, μεταξύ άλλων μέσω του Google Play Store.

Η εποπτική αρχή εξετάζει επίσης την έναρξη έρευνας αγοράς σχετικά με την ισχύ της Apple και της Google στην αγορά στα προγράμματα περιήγησης για κινητά και στο cloud gaming, κάτι που θα της δώσει τη δυνατότητα να αναλάβει άμεση δράση σε αυτές τις αγορές.

«Όσο καλές κι αν είναι πολλές από τις υπηρεσίες και τα προϊόντα τους, η ισχυρή τους παρουσία στα κινητά οικοσυστήματα τους επιτρέπει να αποκλείσουν τους ανταγωνιστές, εμποδίζοντας τον βρετανικό τεχνολογικό τομέα και περιορίζοντας τις επιλογές», δήλωσε ο Andrea Coscelli, διευθύνων σύμβουλος της CMA.