Γιατί ο υπολογιστής σας ίσως να έχει από σήμερα τα Windows 10

Γιατί ο υπολογιστής σας ίσως να έχει από σήμερα τα Windows 10

Πώς θα γίνει η αναβάθμιση στο νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft;

Η αντίστροφη μέτρηση για την έλευση των Windows 10 πλησιάζει στο τέλος της. Από αύριο, οι χρήστες των Windows 7 και των Windows 8 θα μπορούν να εγκαθιστούν την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, που έχει καταφέρει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του κοινού με όσες από τις δυνατότητές της έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η Microsoft θα ξεκινήσει επίσημα από τα μεσάνυχτα της Τρίτης την αποστολή της νέας έκδοσης. Όπως αναφέρει όμως το The Verge, μερικοί χρήστες μπορεί να έχουν ήδη εγκατεστημένο το νέο λειτουργικό σύστημα στο παρασκήνιο των υπολογιστών τους.

Οι χρήστες αυτοί μπορούν ήδη να παρατηρήσουν ολόκληρα τα αρχεία εγκατάστασης των Windows 10 στον φάκελο C:\$windows.

Ωστόσο, δεν θα αποκτήσουν όλοι άμεση πρόσβαση στο νέο λειτουργικό σύστημα. Η εταιρεία θα αποστείλει το σύνολο του νέου της λειτουργικού σύστημα μόνο σε έναν αριθμό χρηστών. Οι υπόλοιποι, που έχουν στην κατοχή τους συμβατά συστήματα, θα λάβουν την ενημέρωση σταδιακά, κατά κύματα.

Το νέο λειτουργικό σύστημα προσφέρει νέες δυνατότητες όπως ένας νέος ψηφιακός βοηθός, την Cortana, αλλά και τον διάδοχο του Internet Explorer, το Microsoft Edge.