Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ σπέρνει τον πανικό στη Silicon Valley

Γιατί ο Ντόναλντ Τραμπ σπέρνει τον πανικό στη Silicon Valley
NEW YORK, NY - NOVEMBER 8: Republican presidential nominee Donald Trump departs after voting at the Beckman Hill International School in New York City. After a contentious campaign season, Americans go to the polls today to choose the next president of the United States. (Photo by Aaron P. Bernstein/Getty Images)

Οι γίγαντες της τεχνολογίας βρίσκονται σε πανικό.

του Ρόμπερτ Χάκετ

Καθώς οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ έφτασαν στο τέλος τους, η νίκη του Ντόναλντ Τραμπ είναι πλέον δεδομένη.

Με εξαίρεση τον Πίτερ Τιλ, γνωστό δισεκατομμυριούχο επενδυτή και συνιδρυτή της PayPal, οι περισσότεροι αστέρες της Silicon Valley εξέφρασαν ανοιχτά την υποστήριξή τους προς την υποψήφια των Δημοκρατικών, Χίλαρι Κλίντον, της οποίας οι πιθανότητες για νίκη μειώνονται ραγδαία κάθε λεπτό που περνάει.

Μια σειρά επιχειρηματικών ηγετών του κλάδου της τεχνολογίας εξέφρασαν στο Twitter την πικρία τους για το αποτέλεσμα.

«Θα ήθελα να ξυπνήσω παρακαλώ» έγραψε ο Σαμ Άλτμαν, επικεφαλής του γνωστού επιταχυντή νεοφυών επιχειρήσεων Y Combinator, ο οποίος υποστήριξε δημοσίως την Κλίντον. «Ποτέ δεν έχω νοιώσει τόσο μόνος μέσα σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο, όπως νοιώθω αυτή τη στιγμή».

«Το να χάσουμε τις εκλογές δεν σημαίνει κιόλας ότι θα τα παρατήσουμε» έγραψε ο Πολ Γκράχαμ, ιδρυτής της Y Combinator και εταίρος της Altman.

Ο Κρις Σάκκα, γνωστός venture capitalist και επενδυτής στην Twitter, παρέπεμψε σε μια φράση που αποδίδεται στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Αβραάμ Λίνκολν: «Η Αμερική δεν θα καταστραφεί ποτέ απ’ το εξωτερικό. Αν αποτύχουμε και χάσουμε τις ελευθερίες μας, θα είναι επειδή θα έχουμε καταστρέψει τους εαυτούς μας».

Τέλος, ο Μαρκ Πίνκους, πρόεδρος και ιδρυτής της εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών Zynga, αναρωτήθηκε το εξής: «Δηλαδή αυτή ήταν η αίσθηση όταν οι άνθρωποι συνειδητοποίησαν για πρώτη φορά ότι ο Χίτλερ επρόκειτο να βρεθεί στην εξουσία;».