Γιατί ο Τζακ Ντόρσεϊ είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Twitter

Γιατί ο Τζακ Ντόρσεϊ είναι ο νέος διευθύνων σύμβουλος της Twitter
Photo:

Το μεγάλο come back του συνιδρυτή του Twitter και ο ρόλος των επενδυτών.

Οι επενδυτές ζητούσαν εδώ και καιρό από το διοικητικό συμβούλιο της Twitter να ορίσει τον συνιδρυτή Ντόρσεϊ ως μόνιμο διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας• από την 1 Ιουλίου, για την ακρίβεια, όταν ο Ντικ Κοστόλο παραιτήθηκε και ο Ντόρσεϊ έγινε προσωρινός επικεφαλής. Πλέον, η Twitter ανακοίνωσε και επίσημα τη μονιμοποίηση του Ντόρσεϊ στη θέση αυτή.

Ο Ντόρσεϊ θα παραμείνει και CEO της Square, μιας startup για κινητές πληρωμές που ο ίδιος συνίδρυσε και που προετοιμάζεται για Αρχική Δημόσια Εγγραφή.

Αφότου η Twitter έβαλε τον Ντόρσεϊ στη θέση του προσωρινού CEO της Twitter, το διοικητικό συμβούλιο προέβη σε μια δήλωση που φαινόταν να τον αποκλείει από τη θέση σε μόνιμη βάση, λέγοντας ότι η εταιρεία ήθελε υποψηφίους «που να είναι σε θέση να αφιερωθούν στην Twitter σε βάση πλήρους απασχόλησης».

Όμως, ο Ντόρσεϊ τουΐταρε προχθές ότι «Είμαι CEO και των δύο εταιρειών εδώ και τρεις μήνες. Έχω τους εξυπνότερους, ισχυρότερους και αποφασιστικότερους ηγέτες του κόσμου στις ομάδες μου».

Ο διευθυντής της Twitter Πίτερ Κάρι, ο οποίος ηγήθηκε της επιτροπής αναζήτησης ενός νέου διευθύνοντος συμβούλου, είπε ότι η εταιρεία πέρασε από συνέντευξη μια ευρεία γκάμα υποψηφίων και βρήκε ότι «ο Ντόρσεϊ όχι μόνο κάλυπτε αλλά και ξεπερνούσε κατά πολύ τις προσδοκίες ως CEO».

Ο Ντόρσεϊ είναι ένας από τους μεγαλύτερους μετόχους της Twitter, με μετοχικό μερίδιο αξίας 575 εκατομμυρίων δολαρίων.

Φέτος, η τιμή της μετοχής της Twitter έχει μειωθεί κατά 25% και κινείται στα 26 δολάρια, που είναι η αρχική τιμή πώλησης όταν η Twitter μπήκε στο χρηματιστήριο τον Νοέμβριο του 2013. Στο άκουσμα της είδησης του διορισμού του Ντόρσεϊ ως μόνιμου, πλέον, CEO, η τιμή αυξήθηκε κατά 7% τη Δευτέρα.