Γιατί όλοι θα θέλουν να πάνε σε οικολογική κρουαζιέρα αυτό το καλοκαίρι;

Γιατί όλοι θα θέλουν να πάνε σε οικολογική κρουαζιέρα αυτό το καλοκαίρι;

Δελφίνια, απομονωμένα νησιά και γαλάζια νερά είναι η απόλυτη επιλογή για φέτος το καλοκαίρι.

Βρισκόμαστε μια ανάσα πριν την επίσημη έναρξη της καλοκαιρινής περιόδου. Είναι η περίοδος που οι περισσότεροι άνθρωποι ξεκινούν να οργανώνουν τις διακοπές τους. Κυκλάδες, Δωδεκάνησα, Ιόνιο, Πελοπόννησος ή μήπως Βόρεια Ελλάδα; Κάμπινγκ, ενοικιαζόμενα δωμάτια ή ξενοδοχεία. Κάποιοι, όμως, προτιμούν τις διακοπές εν πλω.

Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκά κερδίζουν διαρκώς έδαφος. Κρουαζιέρα από κρουαζιέρα, όμως, διαφέρει.

Τι περιμένετε να κερδίσετε από μια οικολογική κρουαζιέρα; Η πιο εύκολη και γρήγορη απάντηση είναι… πολλά.

Ο κύριος στόχος της οικολογικής κρουαζιέρας είναι η προώθηση του βιώσιμου θαλάσσιου τουρισμού, το οποίο σημαίνει ότι θα ζήσετε μια μοναδική εμπειρία.

Τα σκάφη και οι ομάδες είναι πολύ μικρότερες από ό, τι είθισται. Πολλές φορές οι βάρκες είναι οι παραδοσιακές ξύλινες μιας άλλη εποχής, τα γνωστά «τρεχαντήρια» στα οποία κάθονται 25 άτομα.

Επίσης, στο ταξίδι σας θα σας συνοδεύσει ένας περιβαλλοντολόγος ο οποίος θα είναι ο οδηγός σας, ενώ συχνά μπορείτε να βρείτε μια ομάδα επιστημόνων που θα συνοδεύουν την κρουαζιέρα.

Μπορείτε να είστε σίγουροι ότι κατά την εξερεύνηση σας στις γαλάζιες θάλασσες της Ελλάδας, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε υγροτόπους, να ανακαλύψετε απομακρυσμένα νησιά, σπήλαια, να δείτε σπάνια ζώα και θαλάσσια είδη, παραλίες με κοχύλια, θαλάσσιες χελώνες και δελφίνια.

Πώς μπορείτε να ξέρετε ότι δεν θα χάσετε καμία στιγμή; Στην κρουαζιέρα θα βρείτε τα απαραίτητα – δηλαδή μάσκες και βατραχοπέδιλα καθώς και υποβρύχιες ψηφιακές φωτογραφικές μηχανές και βιντεοκάμερες IKELITE τις οποίες θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να εξερευνήσετε τα νερά ενώ το προσωπικό του σκάφους θα προετοιμάζει ένα μπάρμπεκιου για εσάς ή θα μπορείτε να δοκιμάσετε τοπικές γεύσεις σε ψαροταβέρνες της περιοχής. Ότι εσείς επιλέξετε. Ένα είναι μόνο σίγουρο: Αυτό θα είναι ένα μοναδικό ταξίδι.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις προτάσεις