Γιατί συνασπίζονται Google, Meta, Qualcomm και άλλες επτά τεχνολογικές εταιρείες

Γιατί συνασπίζονται Google, Meta, Qualcomm και άλλες επτά τεχνολογικές εταιρείες
(FILES) This picture taken on January 12, 2023 in Toulouse, southwestern France shows a tablet displaying the logo of the company Meta. Meta on October 25 reported that its quarterly profit more than doubled from last year's figure to $11.6 billion as ad revenue climbed. The tech firm behind Facebook, Instagram and WhatsApp said revenue also grew 23 percent to $34 billion when compared to the same period a year earlier. "We had a good quarter for our community and business," Meta chief executive Mark Zuckerberg said in an earnings release. (Photo by Lionel BONAVENTURE / AFP) Photo: AFP
«Πολυεθνική» εταιρική σύμπραξη για τα ψηφιακά οικοσυστήματα.

Η Google της Alphabet, η Meta, η Qualcomm και επτά άλλες εταιρείες τεχνολογίας συνεργάστηκαν την Τετάρτη για να πιέσουν για ανοικτά ψηφιακά οικοσυστήματα ως απάντηση στους νέους τεχνολογικούς κανόνες της ΕΕ.

Η ομάδα που αυτοαποκαλείται Συνασπισμός για τα Ανοικτά Ψηφιακά Οικοσυστήματα (CODE), δήλωσε ότι θέλει να προωθήσει πιο ανοικτές πλατφόρμες και συστήματα για να ενισχύσει την ανάπτυξη και την καινοτομία στην Ευρώπη.

Η ομάδα δήλωσε ότι θα συνεργαστεί με ακαδημαϊκούς, φορείς χάραξης πολιτικής και εταιρείες σχετικά με το ψηφιακό άνοιγμα και τον τρόπο, με τον οποίο αυτό μπορεί να επιτευχθεί στην Ευρώπη «μέσω της εφαρμογής του νόμου για τις ψηφιακές αγορές (DMA) και στις μελλοντικές εξελίξεις του ρυθμιστικού πλαισίου της ΕΕ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άλλα μέλη του ομίλου είναι η κινεζική Honor, η επίσης κινεζική Lenovo, η γαλλική Lynx, η αμερικανική Motorola, η βρετανική Nothing, η νορβηγική Opera και η γερμανική Wire.

Ο Συνασπισμός δήλωσε ότι στοχεύει στο άνοιγμα των ψηφιακών οικοσυστημάτων μέσω της διακλαδικής συνεργασίας και στην προώθηση της απρόσκοπτης συνδεσιμότητας και των διαλειτουργικών συστημάτων, μεταξύ άλλων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: