Γιατί το Facebook άλλαξε τη λειτουργία Treding

Γιατί το Facebook άλλαξε τη λειτουργία Treding

Το κοινωνικό μέσο πλέον θα βασίζεται στον αλγόριθμο, παρουσιάζοντας στους χρήστες νέα που πιθανόν να τους ενδιαφέρουν.

To Facebook άλλαξε τη λειτουργία Treding, η οποία μέχρι σήμερα έδειχνε στους επισκέπτες τα πιο πολυσυζητημένα θέματα της επικαιρότητας, προκειμένου να γίνει πιο αυτοματοποιημένο, ελαχιστοποιώντας την ανθρώπινη παρέμβαση.

Η εταιρεία πλέον βασίζεται στον αλγόριθμο, ο οποίος θα συγκεντρώνει στοιχεία ώστε να παρουσιάζει στους χρήστες νέα με μικρές επιγραφές που πιθανόν να τους ενδιαφέρουν.

Αυτή η κίνηση, θα έλεγε κανείς ότι δείχνει την προσπάθεια της εταιρείας να μειώσει τις δαπάνες της, ενώ θεωρείται και μια απάντηση στην οργή των κριτικών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι το Facebook χρησιμοποιεί μια συστηματική πολιτική εναντίον των συντηρητικών ειδήσεων. Ωστόσο, σε εσωτερική έρευνά του το κοινωνικό μέσο ανακοίνωσε πως δεν είχαν βρεθεί ενδείξεις περί τέτοιων διακρίσεων και προκατάληψης.

«Αυτή η αλλαγή επιτρέπει στην ομάδα μας να λαμβάνει λιγότερες αποφάσεις για τα νέα. Το Facebook είναι μια πλατφόρμα για όλες τις ιδέες», ανακοίνωσε η εταιρεία, προσθέτοντας πως πλέον δεν θα βασίζεται σε editors, ενώ η σύνθεση της αρμόδιας ομάδας θα επικεντρώνεται πιο πολύ στις τεχνικές δεξιότητες.