Γιατί το Facebook θα σβήσει ένα μέρος των φωτογραφιών σας

Γιατί το Facebook θα σβήσει ένα μέρος των φωτογραφιών σας
Photo:

Τί μπορείτε να κάνετε για να μη χάσετε το φωτογραφικό υλικό σας.

Πίσω στο 2012, το Facebook δημιούργησε έναν προαιρετικό συγχρονισμό φωτογραφιών, το οποίο αυτόματα «ανέβαζε» τις φωτογραφίες του τηλεφώνου σας σε ένα συγκεκριμένο άλμπουμ.

Η εταιρεία κατά αυτόν τον τρόπο ήθελε να καταστήσει στους χρήστες πιο εύκολη την κοινοποίηση των φωτογραφιών στο διαδίκτυο.

Ωστόσο, το Facebook άρχισε σταδιακά να καταργεί τη δυνατότητα αυτή, συγκεκριμένα από τα τέλη του περασμένου έτους, προκειμένου να ενθαρρύνει τους χρήστες του να χρησιμοποιούν την εφαρμογή Moments.

Σύμφωνα με απόφαση της εταιρείας, το Facebook θα διαγράψει τις φωτογραφίες που βρίσκονται στο φάκελο «συγχρονισμού» και όσοι χρήστες επιθυμούν να τις διατηρήσουν θα πρέπει να τις μεταφέρουν στο Moments πριν τις 7 Ιουλίου.

Όμως, όσοι χρήστες δεν επιθυμούν να προβούν στην παραπάνω ενέργεια, μπορούν να αποθηκεύσουν τις φωτογραφίες τους και να «κατεβάσουν» τα αρχεία στον υπολογιστή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η εφαρμογή Moments δημιουργήθηκε το 2015 και έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ομάδες φωτογραφιών από διάφορες στιγμές σας, ώστε να τις μοιραστείτε με τους ανθρώπους που έχουν επισημανθεί.