Γιατί το νέο iPhone SE μπορεί να μη γίνει και τόσο δημοφιλές

Γιατί το νέο iPhone SE μπορεί να μη γίνει και τόσο δημοφιλές

Ποιες είναι οι πρώτες εκτιμήσεις των αναλυτών για το νέο κινητό της Apple.

Τα αποτελέσματα μιας νέας μελέτης φανερώνουν ότι το νέο iPhone SE θα μπορούσε να είναι λιγότερο δημοφιλές από όσο νομίζει η Apple.

«Η τεχνολογική εταιρεία αναμένεται να πωλήσει τέσσερα με έξι εκατ. συσκευές στις ΗΠΑ κατά το πρώτο έτος της κυκλοφορίας του», αναφέρει η ερευνητική εταιρεία Consumer Intelligence Research Partners σε μια μελέτη που δημοσίευσε αυτήν την εβδομάδα.

«Η μελέτη παρουσιάζει την περιορισμένη δυνατότητα της Apple να πωλήσει το νέο μικρό της iPhone στις ΗΠΑ», δήλωσε ο Mike Levin, συνιδρυτής της CIRP, προσθέτοντας ότι «οι περισσότεροι καταναλωτές σήμερα έχουν το iPhone 6 και 6s Plus, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να το αντικαταστήσουν με το iPhone SE».

Σε έρευνα που πραγματοποίησε το CIRP προέκυψε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των κατόχων iPhone επιθυμούν να αποκτήσουν ένα κινητό με μεγαλύτερη οθόνη και όχι να παραμείνουν στις τέσσερις ίντσες.

Πάντως η Αpple σε μια Συνέντευξη Τύπου δήλωσε ότι η νέα της συσκευή έχει πανομοιότυπο σχεδιασμό με το iPhone 5s, ωστόσο το iPhone SE θα διαθέτει έναν καλύτερο επεξεργαστή και κάμερα από το μοντέλο του 2013, ενώ η τιμή του στις ΗΠΑ θα ξεκινά από 399 δολάρια.

«Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Apple “έριξε” την τιμή εκκίνησης του νέου iPhone κατά 10%, ωστόσο είναι λογικό και σεβαστό εάν η τεχνολογική εταιρεία επιθυμεί να προσελκύσει τους καταναλωτές», σχολίασε ο Αντιπρόεδρος και κύριος αναλυτής της Forrester Gillett, Frank Gillett.

Ορισμένοι αναλυτές του Reuters, παρ’ όλα αυτά, έχουν αντίθετη άποψη καθώς θεωρούν ότι η νέα οικονομική συσκευή της Apple πιθανόν να αποτύχει στις μεγάλες αναδυόμενες αγορές, όπως η Ινδία και η Κίνα.