Γιατί το νέο iPhone θα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό

Γιατί το νέο iPhone θα είναι κάτι το εντελώς διαφορετικό

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει τρία νέα iPhone τον Σεπτέμβριο.

Η Apple σχεδιάζει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο οι άνθρωποι θα χρησιμοποιούν το επόμενο iPhone, εξαφανίζοντας το κουμπί αρχικής οθόνης ‘home’ από την επόμενη έκδοση της συσκευής και εισάγοντας άλλες μετατροπές σε μια συσκευή-σύμβολο.

Πλέον, η επιφάνεια της συσκευής φαίνεται ότι θα καλύπτεται σχεδόν ολόκληρη από την οθόνη, σύμφωνα με εικόνες στις οποίες είχε πρόσβαση το Bloomberg και άνθρωποι κοντά στην εταιρεία.

Ο σχεδιασμός του iPhone δεν είχε αλλάξει πολύ από τότε που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2007, με το κουμπί αρχικής οθόνης να κυριαρχεί. Οι χρήστες το πατάνε για να επιστρέψουν στην αρχική οθόνη, ή για να επικοινωνήσουν με την ψηφιακή βοηθό Siri, ή για να περιηγηθούν σε διάφορες εφαρμογές.

Η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει τρία νέα iPhone τον Σεπτέμβριο. Ένα απ’ αυτά θα ανήκει στην ανώτερη κατηγορία από πλευράς τιμής, και θα έχει τόσες αλλαγές ώστε να θεωρείται η μεγαλύτερη αναβάθμιση στη δεκαετή ιστορία του iPhone.

Η νέα, πιο ευκρινής οθόνη θα καταλαμβάνει σχεδόν όλη την επιφάνεια της συσκευής, το home button θα αφαιρεθεί τελείως, και θα προβλέπονται νέοι τρόποι ελέγχου για επιστροφή στην αρχική οθόνη ή χρήση πολλαπλών εφαρμογών.

Η οθόνη θα είναι λεπτότερη και με στρογγυλεμένες γωνίες, και θα έχει ένα κενό στην κορυφή της για την κάμερα και τους αισθητήρες.

Βεβαίως, η Apple δοκιμάζει συχνά εναλλακτικά σχέδια και οι τελικές λεπτομέρειες στη συσκευή που θα λανσαριστεί ίσως διαφέρουν από τις τωρινές εικόνες.

Μια εκπρόσωπος της εταιρείας αρνήθηκε να προβεί στο οποιοδήποτε σχόλιο.

Στο κάτω μέρος της οθόνης, αντί για το κουμπί αρχικής οθόνης θα υπάρχει μια λεπτή μπάρα, την οποία ο χρήστης θα πρέπει να σύρει για να ανοίξει τη συσκευή. Με μια παρεμφερή κίνηση, ο χρήστης θα μπορεί να ξεκινά την πολλαπλή χρήση εφαρμογών όταν θα βρίσκεται εντός μιας εφαρμογής. Συνεχίζοντας την κίνηση προς τα πάνω, η εφαρμογή θα κλείνει και θα εμφανίζεται η αρχική οθόνη.

Το μέγεθος της συσκευής θα είναι παρόμοιο με εκείνο του iPhone 7 αλλά η οθόνη OLED θα είναι ελαφρώς μεγαλύτερη από την οθόνη του iPhone 7 Plus (5,5 ιντσών).

Το ακουστικό, ο νέος αισθητήρας αναγνώρισης προσώπου και η πρόσθια κάμερα θα βρίσκονται στην κορυφή της οθόνης. Σε αντίθεση με τις οθόνες των τωρινών iPhone, η νέα οθόνη θα είναι στρογγυλεμένη στις γωνίες. Και το κουμπί power στη δεξιά πλευρά της συσκευής θα είναι μακρύτερο ώστε να μπορεί ο χρήστης να το πατήσει ευκολότερα ενώ θα χειρίζεται τη συσκευή με το ένα χέρι.

Το νέο iPhone θα έχει, όπως και σήμερα, έξι οριζόντιες σειρές εικονιδίων με 24 εικονίδια ανά σελίδα. Και η χρωματική αναπαραγωγή της οθόνης OLED θα είναι τέτοια που όταν η οθόνη θα δείχνει μαύρο χρώμα, θα ταιριάζει με το μαύρο των περιθωρίων παραπέμποντας σε μια ενιαία επιφάνεια.

Ωστόσο, η οθόνη θα παραμείνει επίπεδη, όπως και στα υπόλοιπα iPhone, και δεν θα είναι κυρτή όπως στις πιο πρόσφατες συσκευές της Samsung.

Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει δύο επιπλέον μοντέλα iPhone που θα χρησιμοποιούν ταχύτερους επεξεργαστές αλλά θα έχουν τις ίδιες ακριβώς οθόνες με το iPhone 7 και το iPhone 7 Plus.

Οι νέες συσκευές θα παρουσιαστούν στο καθιερωμένο event της Apple τον Σεπτέμβριο, μαζί με αναβαθμισμένα μοντέλα Apple TV και Apple Watch.

Διαβάστε ακόμη: 

Η Apple ανακοίνωσε την παρουσίαση του iPhone 8