«Γίνε σαν τον Μπιλ» – Η σελίδα του Facebook που έχει «τρελάνει» το ίντερνετ

«Γίνε σαν τον Μπιλ» – Η σελίδα του Facebook που έχει «τρελάνει» το ίντερνετ

Πώς να φτιάξετε τη δική σας ιστορία. 

Σίγουρα θα έχετε προσέξει τον τελευταίο καιρό το νέο meme του Διαδικτύου, στο οποίο οι φίλοι σας σας προκαλούν να «γίνετε σαν αυτούς».

Με τη βοήθεια ενός σκίτσου με το χαρακτηριστικό σκουφάκι οι φίλοι σας παρουσιάζουν την ιστορία τους, περιγράφοντας τα δυνατά χαρακτηριστικά τους και τα οποία είναι ωφέλιμο να ακολουθήσετε.

Η ιστορία ξεκίνησε από τον Μπιλ, το meme του Facebook που κοροϊδεύει την κακή κοινωνική συμπεριφορά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μπιλ δεν ανταποκρίνεται στα trolls , δε στέλνει μηνύματα κατά τη διάρκεια μιας ταινίας, δεν γράφει status στο Facebook για να τραβήξει την προσοχή πάνω του, ούτε περνάει τις φωτογραφίες από Photoshop.

Ο Μπιλ είναι δημιουργία του Eugeniu Croitoru ενός Μολδαβού καλλιτέχνη που ζει στο Μιλάνο και θεωρεί τον εαυτό του επιχειρηματία του Διαδικτύου.

«Οχι, ο Μπιλ είναι καλύτερος από μένα», λέει ο Eugeniu στο BBC.

«Η ιδέα είναι απλή. Ο Μπιλ μπορεί να είναι οποιοσδήποτε είναι έξυπνος, έχει κοινή λογική και δεν κάνει ενοχλητικά πράγματα», αναφέρει ο καλλιτέχνης και συμπληρώνει: «Μπορείτε να παρατηρήσετε πως είναι κάποιος που διασκεδάζει με τον εαυτό του αλλά και με τα αστεία για τους άλλους κατά καιρούς».

Η σελίδα «Be Like Bill» στο Facebook έχει περίπου 1,5 εκατ. likes, ενώ υπάρχει και ελληνική έκδοση «Γίνε σαν τον Βασίλη» με περίπου 11.500, η οποία πάει «σφαίρα».

«Ο Μπιλ είναι έξυπνος. Γίνετε σαν τον Μπιλ» λέει το meme. Ή σαν έναν απ’ τους εκατοντάδες χρήστες του Facebook που δημιούργησαν την δική τους «εκδοχή Μπιλ».

Δείτε πως μπορείτε να φτιάξετε και εσείς το δικό σας.

Βήμα 1ο: Μπείτε στη σελίδα Blobla


Βήμα 2ο: Βάλτε το όνομα σας στη μπάρα

Βήμα 3ο: Επιλέξτε μεταξύ male ή female


Βήμα 4ο: Ζητήστε να δείτε την ιστορία σας


Βήμα 5ο: Να έχετε υπομονή, μπορεί να πάρει λίγο χρόνο


Βήμα 6ο: Μοιραστείτε το στο Facebook