Γιούνκερ: Έδωσα επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ στον Τσίπρα

Γιούνκερ: Έδωσα επενδυτικό πακέτο 35 δισ. ευρώ στον Τσίπρα
Greek Prime Minister Alexis Tsipras poses with European Commission President Jean-Claude Juncker (R) ahead of a meeting at the EU Council in Brussels, Belgium, June 11, 2015. REUTERS/Emmanuel Dunand/Pool - RTX1G2UA

«Είπα στον Τσίπρα ότι δεν μπορεί να στηρίζεται σε εμένα για τα πάντα».

Συνέντευξη στο γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» παραχώρησε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Στο πλαίσιο αυτής αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν στην ελληνική διαπραγμάτευση μετά το Eurogroup της 18ης Ιουνίου σημειώνοντας:

«Έχω επανειλημμένα προειδοποιήσει τον κ. Τσίπρα ότι δεν πρέπει να στηρίζονται σε εμένα ότι θα μπορώ να αποτρέψω σε κάθε περίπτωση μια κατάρρευση των διαπραγματεύσεων» και προσέθεσε: «Φαίνεται πως οι Έλληνες πιστεύουν ότι «υπάρχει κάποιος στην Ευρώπη που μπορεί να βγάλει ένα λαγό από το καπέλο στο τέλος. Δεν είναι όμως έτσι. (…) Δεν καταλαβαίνω τον Τσίπρα. Η εμπιστοσύνη που του έδειξα δεν ανταποδόθηκε ισομερώς».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Κομισιόν καταλήγει: «Αντί να παραπονιέται θα έπρεπε να πει στον ελληνικό λαό ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή του προσέφερε επενδυτικό πακέτο 35 δισεκατομμυρίων ευρώ από το 2015 έως το 2020. Αν ήμουν Έλληνας πρωθυπουργός, θα το «πουλούσα» αυτό ως επιτυχία, αλλά δεν άκουσα κάτι τέτοιο από τον πρωθυπουργό».