Η ελληνική Globo «τρέχει με χίλια» στο City

Η ελληνική Globo «τρέχει με χίλια» στο City

Η τεχνολογική εταιρεία που διατηρεί την έδρα της στην Ελλάδα αποτελεί την επιχειρηματική έκπληξη του χρηματιστηρίου του Λονδίνου.

Όταν ο Κωστής Παπαδημητρακόπουλος ξεκινούσε στα τέλη της δεκαετίας του ’80 τον προπομπό της Globo στο υπόγειο του σπιτιού του με πρώτο χρηματοδότη την μητέρα του, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα φανταζόταν ότι το 2013 η εταιρεία του θα ήταν εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου και όχι μόνο αυτό, θα ήταν από τους θετικούς πρωταγωνιστές της χρονιάς.

Η ελληνική τεχνολογική εταιρεία είδε την μετοχή της από τις 19 στερλίνες που ήταν πέρυσι τον Δεκέμβριο να διαπραγματεύεται σήμερα στα υψηλότερα έτους ξεπερνώντας τις 83 στερλίνες, υπέρ-τετραπλασιάζοντας της αξία της εταιρείας που σήμερα υπολογίζεται στα 328 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε ακόμη: H tradeNOW πάει Silicon Valley

Η πορεία -τόσο της αθηναϊκής εταιρείας όσο και της μετοχής της στο Λονδίνο- μέσα στο χρόνο ήταν συνεχώς ανοδική αλλά την τελευταία ώθηση την έδωσε η εξαγορά της αμερικανικής εταιρείας Notify Technologies Inc. την περασμένη εβδομάδα, κίνηση με την οποία η Globo πλησιάζει πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου να καταστεί παγκόσμιος ηγέτης στον τομέα του Enterprise και Consumer Mobility. Η Notify δραστηριοποιείται στο χώρο των τεχνολογιών κινητής τηλεφωνίας και εξειδικεύεται στις ασύρματες λύσεις και υπηρεσίες Enterprise Mobility.

Με την εν λόγω εξαγορά η οποία έγινε έναντι 5 εκατ. δολαρίων, η Globo επεκτείνει την παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες ενσωματώνοντας την επιχειρηματική δραστηριότητα, τα γραφεία στο San Jose (Silicon Valley) και Canfield (Ohio), το πελατολόγιο και τα προϊόντα της Notify, καθώς και τους 60 εργαζόμενους της στην αμερικανική θυγατρική της, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη.