Γνωρίστε τους νικητές του CU RestartUp @Ρομάντσo

Αυτά είναι τα projects του διαγωνισμού που κέρδισαν επαγγελματική στέγαση για οκτώ μήνες στο creative hub του Ρομάντσο.

Το CU και το Ρομάντσο πραγματοποίησαν για 5η συνεχή φορά το διαγωνισμό CU RestartUp @Ρομάντσo και ανέδειξαν τις πιο δημιουργικές και πρωτοποριακές ιδέες, προσφέροντας σε και τους 25 νέους δημιουργούς τους, επαγγελματική στέγαση για 8 μήνες στο creative hub του Ρομάντσο.

Oι νικητές:

Touch the Past 

Touch_the_point
Το Touch the Past είναι ένα εκπαιδευτικό, μουσειολογικό και πολιτισμικό εργαλείο με στόχο να επανασυνδέσει τη νέα γενιά με την αρχαιολογία μέσω της χρήσης 3D printing. Μέσω του 3D printing, δίνεται η ευκαιρία στους μαθητές να αναπαράξουν οι ίδιοι αρχαία κεραμική και μικροτεχνία, η οποία έως τώρα, περιοριζόταν στις προθήκες των μουσείων για λόγους ασφαλείας. Έτσι, τα παιδιά καταφέρνουν να αντιληφθούν την αρχαία κληρονομιά και τέχνη μέσα από μια νέα βιωματική και εκπαιδευτική εμπειρία, αυτή της αφής.

To Touch the Past απευθύνεται στη νέα γενιά ιδιαίτερα σε τοπικές κοινωνίες προκειμένου να ενισχυθεί η πολιτιστική και οικολογική συνείδηση. Στοχεύει στο να βελτιώσει τις μεθόδους και τις τεχνικές διαχείρισης της πολιτισμικής κληρονομιάς μέσω της τεχνολογικής εξέλιξης και του οικολογικού οράματος.

Gamely

Gamely
Ο Αλεξ Καλφόγλου μέσα από projects που συνδέουν το αναλογικό με το ψηφιακό παιχνίδι, θέλει να αναδείξει την αξία του παιχνιδιού ως ανθρώπινη λειτουργία. Τα παιχνίδια που δημιουργεί ποικίλλουν και συνδυάζουν επιστήμες, τέχνες, τεχνολογία και τεχνική, μέσω της διαδικασίας του gamification. Όταν δεν ασχολείται με game programming, κατασκευάζει διαδραστικά installations και σχεδιάζει παιχνίδια και εργαστήρια μαζί με την συμπαίκτρια του Μαριάνα Ανθρωπέλου.

18448067_10154300796651086_600752029_n

it’s a Shirt 

shirt
Το it’s a Shirt είναι μια ιδέα προσωποποιημένη σε ένα brand με τόπο γέννησης του την Αθήνα. Το όνομα του περιγράφει με ειλικρίνεια αυτό που είναι, ουδέτερο με gender neutrality-equality χαρακτήρα και αντικείμενό του το πουκάμισο. Η παραγωγή του γίνεται εξολοκλήρου στην Αθήνα κάτω από αειφόρες συνθήκες και στόχο να ταξιδεύει παντού. Μέσα από τις δημιουργίες και τις δράσεις του, επιθυμεί να επικοινωνήσει στο κοινό μία φιλοσοφία ένδυσης, με έμφαση στη μοναδικότητα και τη σημασία της αισθητικής στην καθημερινότητα.

18448005_10154300796596086_1484841031_n

Off The Grid 

Off-The-Grid
Σε μια χρονική στιγμή, που η τοπική μουσική παραγωγή παρουσιάζει κινητικότητα και ζωντάνια, το Οff The Grid έρχεται να στηρίξει, να δικτυώσει και να αναδείξει το νέο εγχώριο μουσικό ταλέντο. Το Off The Grid φέρνει κοντά νέους μουσικούς και επαγγελματίες του χώρου και μέσα από ομιλίες, συζητήσεις πάνελ και συμμετοχικά εργαστήρια μελετούν τη μουσική που φτιάχνεται. Η δυναμική και η ποικιλομορφία της γιορτάζονται με συναυλίες από ανερχόμενα σχήματα προερχόμενα από διαφορετικές πόλεις της Ελλάδας.

Step Up

Step-Up
Το Step Up είναι η μοναδική πλατφόρμα για τα Ελληνικά δεδομένα, η οποία ενοποιεί το σύνολο των πληροφοριών των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που πραγματοποιούνται ή έχουν προγραμματιστεί. Μέσα από την έξυπνη αναζήτηση ο καθένας θα μπορεί να βρει ακριβώς αυτό που ψάχνει άμεσα χωρίς να χαθεί στο μεγάλο όγκο πληροφοριών. Η ομάδα αποτελείται από 5 άτομα: Το Γιάννη που είναι Bussiness Developer, τον Ίντριτ που είναι IT Manager, την Ελεάνα που είναι υπεύθυνη για τα Social Media, τη Δανάη που είναι υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων και το Σταύρο που είναι Quality Manager.

Traptics

Traptics
Οι Traptics είναι μια μικρή ομάδα δημιουργίας ψηφιακών παιχνιδιών. Ξεκίνησαν πριν από περίπου 4.5 χρονιά και από τότε δεν έχουν σταματήσει να σχεδιάζουν παιχνίδια. Έχουν δημιουργήσει περισσότερα από 10 παιχνίδια για PC, Mac, Linux, Android, IOS, Windows Phone, browser, Facebook, ενώ αυτή τη στιγμή ετοιμάζουν το πρώτο παιχνίδι για Xbox. Εστιάζουν κατά κύριο λόγο σε 2D games, χωρίς ωστόσο να περιορίζονται μόνο σ’ αυτό. Ξεκίνησαν με Tactical RPGs (εξ ου και το όνομα Traptics, από τις λέξεις «trap» και «tactics»), συνέχισαν με casual puzzle games, ενώ πρόσφατα δημιούργησαν ένα action brawler. Δημιουργούν τόσο δικά τους παιχνίδια, όσο και παιχνίδια για τρίτους.

 Στρατής Ταυλαρίδης

stratis
Ο Στρατής Ταυλαρίδης είναι απόφοιτος του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Α.Π.Θ. Η δουλειά του αποτελείται από χειροποίητα, διάτρητα έργα σε χαρτί, τα οποία ξεκινούν από μικρές διαστάσεις και εκτείνονται ως και σε μεγάλης κλίμακας εγκαταστάσεις στον χώρο. Μέσα από μία επίπονη και χρονοβόρα διαδικασία paper-cutting, ο καλλιτέχνης μετουσιώνει τις φόρμες καθημερινών αντικειμένων σε αιθέρια εκθέματα διακοσμημένα με γεωμετρικά ή βιομορφικά μοτίβα. Από το 2007 έχει παρουσιάσει τη δουλειά του σε διάφορες ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και έχει ασχοληθεί με την εικονογράφηση παιδικών βιβλίων και τη σκηνογραφία. Από τον 2016 εκπροσωπείται από τη γκαλερί CΑΝ Christina Androulidaki (www.can-gallery.com). Zει και εργάζεται στην Αθήνα.
WHOAMI

WHOAMI
Η σειρά ρούχων WHOAMI δημιουργήθηκε το 2015 από τον Μενέλαο Τριανταφυλλόπουλο. Το brand WHOAMI πρεσβεύει την επιθυμία μιας streetwear αισθητικής στον ρουχισμό. «Παντρεύει» την καθαίρεση των fashion standards στη βιομηχανία της μόδας, την εμμονή με την καινοτομία και τα συναισθήματα που προκαλεί η σκέψη: «Ποιος είμαι?»

Οι νικητές, πέρα από τη στέγαση της δραστηριότητάς τους στο Ρομάντσο γίνονται μέλη μιας ζωντανής και πεπειραμένης κοινότητας που τους παρέχει υποστηρικτικές υπηρεσίες και συμβουλευτική και επικοινωνιακή στήριξη, βοηθώντας τους να αποκτήσουν εμπειρίες, να εμπνευστούν, να δικτυωθούν και να εξελιχθούν. Γίνονται μέρος του μοναδικού δημιουργικού οικοσυστήματος της πόλης που αποτελεί ένα ενεργό σημείο συνάντησης και επαγγελματικής δικτύωσης.

Στόχος του CU RestartUp @Ρομάντσο είναι η στήριξη και η ανάπτυξη της επαγγελματικής δραστηριοποίησης των δημιουργικών αυτών ατόμων ή ομάδων ώστε μακροπρόθεσμα να κάνουν πράξη τις δημιουργικές και πρωτοποριακές τους ιδέες και να καθιερωθούν ως επαγγελματίες. Στα τέσσερα χρόνια που υλοποιείται το πρόγραμμα, πάνω από 59 νέοι έχουν ήδη κάνει το δικό τους επαγγελματικό ξεκίνημα στο Bios Ρομάντσο, ενώ έχουν επωφεληθεί περισσότερα από 120 άτομα, ως ευρύτερα μέλη των νικητήριων ομάδων.

Περισσότερες πληροφορίες για το διαγωνισμό και τους νικητές στο www.vodafonecu.gr/restartup