Goldman Sachs: Το 60% των πελατών μας θα αυξήσει τις επενδύσεις σε crypto την επόμενη διετία

Goldman Sachs: Το 60% των πελατών μας θα αυξήσει τις επενδύσεις σε crypto την επόμενη διετία
epa07508160 (FILE) - A view of the Goldman Sachs desk at the New York Stock Exchange in New York, New York, USA, 18 January 2019 (reissued 15 April 2019). Goldman Sachs on 15 April 2019 reported their 1st quarter 2019 results, saying their quarterly profit dropped 20 per cent. EPA/JUSTIN LANE Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αυξημένο είναι το ενδιαφέρον των πελατών της Goldman Sachs για την αγορά των κρυπτονομισμάτων, σύμφωνα με έρευνα της αμερικανικής τράπεζας.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται σχετικά, οι περισσότεροι σχεδιάζουν να αυξήσουν τις επενδύσεις σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Ειδικότερα, η GS ερεύνησε 172 πελάτες, με το 60% των ερωτηθέντων να προτίθεται να αυξήσει το ποσοστό των εικονικών νομισμάτων στα χαρτοφυλάκιά του εντός ενός ή δύο ετών.

Επιπλέον, το ένα τρίτο (32%) από αυτούς τόνισε ότι θα αυξήσει «σημαντικά» τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα. Μέχρι σήμερα, το 51% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι επενδύει σε κρυπτονομίσματα.

Πριν από ένα χρόνο αυτό το ποσοστό ήταν 40%. Το 55% των ερωτηθέντων σχεδιάζει να επενδύσει σε ψηφιακά στοιχεία ενεργητικού έως και 5% του συνολικού επενδυτικού χαρτοφυλακίου.

Σημαντική αύξηση σημειώθηκε επίσης στο ενδιαφέρον των θεσμικών επενδυτών για συλλεκτικά tokens (NFTs), altcoins και αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi). 

Φυσικά, οι περισσότεροι επενδυτές προτιμούν να επενδύουν σε BTC και ETH (22%), ενώ το 15% των ερωτηθέντων εξέφρασε ενδιαφέρον για altcoins. Ένα άλλο 14% των ερωτηθέντων σκέφτεται να επενδύσει στο DeFi, ενώ τα NFTs προσελκύoυν μέχρι στιγμής μόνο το 9% των ερωτηθέντων.