Η Google «στέλνει σήμα» μέσα από 180 δορυφόρους

Η Google «στέλνει σήμα» μέσα από 180 δορυφόρους

Ένα ολόκληρο δισεκατομμύριο δολάρια ρίχνει ο τεχνολογικός «κολοσσός» για να φέρει το ίντερνετ σε όλο τον κόσμο.

του Μπεν Γκάιερ

Η Google στρέφεται στους ουρανούς για να παρέχει πρόσβαση στο διαδίκτυο σε υπό-εξυπηρετούμενα μέρη του κόσμου, σύμφωνα με μια έκθεση στην The Wall Street Journal.

Πηγές ανέφεραν στο περιοδικό ότι η εταιρεία τεχνολογίας από το Mountain View της Καλιφόρνια επενδύει περισσότερα από ένα δισεκατομμύρια δολάρια σε ένα έργο που θα δημιουργήσει έναν στόλο από 180 δορυφόρους για να φέρει την υπηρεσία του διαδικτύου στα μέρη του κόσμου που δεν έχουν πρόσβαση σε ενσύρματες συνδέσεις. Η προσπάθεια επιβλέπεται από τον Γκρεγκ Ουάιλερ, ο οποίος ίδρυσε την εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών O3.

Ενώ το έργο είναι βέβαιο ότι θα βοηθήσει τους ανθρώπους στις φτωχότερες περιοχές του κόσμου, δεν πρόκειται για φιλανθρωπική επιχείρηση. Το περιοδικό σημειώνει ότι η Google, μαζί με άλλες εταιρείες τεχνολογίας, όπως η Facebook, έχουν ανάγκη αυξημένης χρήσης του διαδικτύου σε όλο τον κόσμο για να βρουν νέους πελάτες και να σημειώσουν αύξηση των εσόδων.

Δεν είναι όμως όλοι ενθουσιασμένοι με το σχέδιο. Ο σύμβουλος δορυφορικών επικοινωνιών Ρότζερ Ρας είπε στο περιοδικό ότι το έργο θα μπορούσε να καταλήξει ένα «άπιαστο όνειρο» που θα κοστίσει στη Google έως και 20 δισεκατομμύρια δολάρια και θα καταλήξει στη λίστα των αποτυχιών της ιστορίας της βιομηχανικής τεχνολογίας, μαζί με άλλα εγκαταλειμμένα δορυφορικά έργα.

Για παράδειγμα, το περιοδικό αναφέρει το έργο Iridium Satellite που εντάχθηκε στο κεφάλαιο 11 του πτωχευτικού νόμου λίγο μετά την έναρξη παροχής υπηρεσιών φωνής και δεδομένων, το 1998.

Η Google δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμα το δημοσίευμα.

Διαβάστε ακόμη:

Οι δρόμοι της Ελλάδας στους ψηφιακούς χάρτες της Google

Οι ταμπλέτες της Google χορεύουν ταγκό

Το όραμα του για τη Google αποκαλύπτει ο Λάρι Πέιτζ