Γουόρεν Μπάφετ για Bitcoin: «Είναι ηλίθιο και κακό»

Γουόρεν Μπάφετ για Bitcoin: «Είναι ηλίθιο και κακό»
(FILES) In this file photo taken on May 04, 2019, Warren Buffett, CEO of Berkshire Hathaway, speaks to the press as he arrives at the 2019 annual shareholders meeting in Omaha, Nebraska. - Berkshire Hathaway, the holding company of Warren Buffett, bought back approximately $5.1 billion of its own shares in the second quarter as it was hit hard by economic fallout from the coronavirus pandemic. Berkshire's net profit climbed to $26.3 billion, up sharply from $14.1 billion in the same period last year. (Photo by Johannes EISELE / AFP) Photo: AFP
Ο Μπάφετ στο παρελθόν αποκάλεσε τα κρυπτονομίσματα «πανίσχυρο ποντικοφάρμακο».

της Erin Prater

Ο διευθύνων σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Γουόρεν Μπάφετ, και ο αντιπρόεδρος Τσάρλι Μάνγκερ έστρεψαν τα βέλη τους κατά του bitcoin στην ετήσια συνέλευση των μετόχων της εταιρείας το Σάββατο στην Όμαχα της Νεβάδα.

«Το αν θα ανέβει ή θα πέσει τον επόμενο χρόνο ή σε πέντε ή δέκα χρόνια δεν το ξέρω. Αλλά το μόνο πράγμα για το οποίο είμαι αρκετά σίγουρος είναι ότι δεν παράγει τίποτα», δήλωσε ο Μπάφετ για το κρυπτονόμισμα, όπως αναφέρει το CNBC. «Έχει μια μαγεία και οι άνθρωποι τείνουν να συνδέουν τη μαγεία με πολλά πράγματα».

Ο ίδιος επέκρινε επίσης την παθητική φύση του bitcoin, λέγοντας ότι αν επενδύσει σε διαμερίσματα, αυτά θα παράγουν ενοίκιο και αν επενδύσει σε αγροτικές εκτάσεις, αυτές θα παράγουν σοδειά.

«Αν μου έλεγες ότι σου ανήκει όλο το bitcoin στον κόσμο και μου το προσέφερες για 25 δολάρια, δεν θα το έπαιρνα γιατί τι θα το έκανα;», είπε, σύμφωνα με το CNBC. «Θα έπρεπε να σου το πουλήσω πίσω με τον έναν ή τον άλλο τρόπο. Δεν πρόκειται να κάνει τίποτα».

Ο Μάνγκερ υιοθέτησε μια λιγότερο μετρημένη προσέγγιση, λέγοντας ότι «στη ζωή μου, προσπαθώ να αποφεύγω πράγματα που είναι ηλίθια και κακά και με κάνουν να φαίνομαι ανόητος, και το bitcoin τα κάνει και τα τρία».

«Κατ’ αρχάς, είναι ηλίθιο, διότι εξακολουθεί να είναι πιθανό να μηδενιστεί», είπε. «Είναι κακό γιατί υπονομεύει το Ομοσπονδιακό Αποθεματικό Σύστημα, και τρίτον, μας κάνει να φαινόμαστε ανόητοι σε σύγκριση με τον κομμουνιστή ηγέτη στην Κίνα. Τουλάχιστον, αυτός ήταν αρκετά έξυπνος ώστε να απαγορεύσει το bitcoin στη χώρα του».

Ο Μπάφετ στο παρελθόν αποκάλεσε τα κρυπτονομίσματα «πανίσχυρο ποντικοφάρμακο», σύμφωνα με το CNBC. Και νωρίτερα φέτος ο Μάνγκερ είπε ότι τα crypto μοιάζουν με «αφροδίσιο νόσημα», σύμφωνα με το CNN.

Πηγή: fortune.com