Gruppo Cucine: Η κομψότητα και η διαχρονικότητα έχουν οικολογική συνείδηση

Gruppo Cucine: Η κομψότητα και η διαχρονικότητα έχουν οικολογική συνείδηση
«Ευτυχία είναι ένα μικρό σπίτι με μεγάλη κουζίνα». Άλφρεντ Χίτσκοκ.

Η κουζίνα είναι πραγματικά η «καρδιά» κάθε σπιτιού, καθώς σε αυτό το δωμάτιο δημιουργούνται μνήμες από μυρωδιές, πρόσωπα και συζητήσεις. Είναι το μέρος όπου η οικογένεια μαζεύεται και τα μέλη μοιράζονται τις καθημερινές τους εμπειρίες, τα προβλήματά τους και τις σκέψεις τους. Οπότε γιατί να μην μεταμορφώσουμε αυτόν τον χώρο, κάνοντάς τον όσο πιο όμορφο λειτουργικό γίνεται ώστε να εξυπηρετεί τις εξατομικευμένες μας ανάγκες;

Οι «έξυπνες κουζίνες» αναδεικνύονται στον βασικότερο εξοπλισμό για ένα σπίτι, όμως σε αυτόν δεν περιλαμβάνονται μόνο τα ψυγεία που «μιλάνε» και οι φούρνοι που ενημερώνουν για τον χρόνο μαγειρέματος. Είναι οι πάγκοι όπου ακουμπάμε και καθαρίζουμε τα τρόφιμα, τα ντουλάπια που αποθηκεύουμε προμήθεις, τα συρτάρια όπου τοποθετούμε διάφορα μαγειρικά σκεύη.

Η Gruppo Cucine αντιμετωπίζει με μεγάλη ευαισθησία και κοινωνική ευθύνη την εστία κάθε σπιτιού, ενσωματώνοντας τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις στον χώρο του επίπλου και δημιουργώντας κουζίνες που αντέχουν στον χρόνο χωρίς να περιορίζονται σε περιστασιακές τάσεις της μόδας. Αντίθετα, τα προϊόντα της επικεντρώνονται στο wellbeing και την εμπειρία του χρήστη, κάνοντας την καθημερινή τριβή με την κουζίνα μια πιο εύκολη και διασκεδαστική εμπειρία.

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα της προσήλωσης της Gruppo Cucine στην εμπειρία του χρήστη είναι η τέλεια εναρμόνιση των ντουλαπιών της κουζίνας με την εργονομία. Οι κινήσεις του κλεισίματος και του ανοίγματος είναι τόσο ομαλές και αθόρυβες, λόγω του ότι το ύψος, το βάρος και το βάθος, σχεδιάζονται γύρω από τις ιδιαίτερες απαιτήσεις του εκάστοτε πελάτη. Και μπορεί για τους περισσότερους από εμάς αυτή η καθημερινή ενέργεια να γίνεται σχεδόν μηχανικά, όμως η Gruppo Cucine την έχει τελειοποιήσει, βελτιώνοντας με τον μηχανισμό της την ορατότητα μέσα στο ντουλάπι και απλοποιώντας την κάθε κίνηση.

Διαχρονικό design και κομψότητα

Η κουζίνα κάθε σπιτιού είναι η εστία της οικογένειας και γι’αυτό η εμφάνιση είναι ένας παράγοντας που δεν μπορεί να αγνοηθεί: κάθε λεπτομέρεια στην σχεδίαση από τη σύλληψη της ιδέας μέχρι και την κατασκευή έχει νόημα. Στην Gruppo Cucine αισθητική και λειτουργικότητα ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να να γεννηθεί ένα καλαίσθητο και διαχρονικό αποτέλεσμα ανάλογα με τις ανάγκες και τα γούστα του πελάτη. Ο μινιμαλισμός βρίσκεται συνήθως στο επίκεντρο των επίπλων, με τους όγκους να παραμένουν καθαροί και ανάλαφροι και τις γραμμές να είναι εκλεπτυσμένες.

Σε κάθε κουζίνα βασικός πρωταγωνιστής αναδεικνύεται το φως που διαχέεται στο δωμάτιο. Δίνεται δηλαδή ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία μιας ευάερης ατμόσφαιρας που είναι «ζεστή» και άνετη, χωρίς να γίνεται αποπνικτική.

Ιδιαίτερη σημασία δίνεται και στα υλικά που χρησιμοποιούνται, τα οποία δημιουργούν ακόμα μια ξεχωριστή εμπειρία. Η διαφάνεια του γυαλιού, η αίσθηση του ξύλου, η σκληρότητας της πέτρας και η ψυχρή καθαρότητα των  μετάλλων ικανοποιούν, εκτός από την όραση και την αφή. Είναι επίσης σημαντικό ότι το γυαλί και το αλουμίνιο που χρησιμοποιούνται στην κατασκευή των επίπλων είναι μια παγκόσμια πρωτιά που συνδυάζει την κομψότητα με την πλήρη δυνατότητα της ανακύκλωσης.

Κυκλική οικονομία και στην κουζίνα

Φυσικά, όταν μιλάμε για τέτοιου είδους έπιπλα που έρχονται σε επαφή με την τροφή μας, η απουσία βλαβερών στοιχείων πρέπει να είναι αυτονόητη. Βασικό μέλημα της εταιρείας είναι ο κύκλος ζωής των προϊόντων να είναι αναστρέψιμος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι τα υλικά μπορεί να ανακυκλωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν στη διαδικασία παραγωγής. Γι’αυτό το λόγο όλα τα προϊόντα της εταιρείας, τα οποία είναι ελεγμένα από 80 χώρες παγκοσμίως, διαθέτουν πιστοποιητικά που διασφαλίζουν την καταλληλότητα επαφής με τρόφιμα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε, ότι στα Green Brand Awards 2023 η Gruppo Cucine απέσπασε βραβείο για το μοντέλο κουζίνας Invitrum το οποίο είναι το πρώτο παγκοσμίως 100% ανακυκλώσιμο.

Περιβαλλοντική συνείδηση

Το 2020 η Gruppo Cucine έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε το βραβείο Planet Guardian από την οργάνωση we4all.com. Στα πλαίσια της εταιρικής της ευθύνης είναι η μείωση της άσκοπης χρήσης υλικών και η ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, κάτι που επιβραβεύτηκε με την περιβαλλοντική πιστοποίηση ISO 14001. Βασικός πυλώνας της εταιρείας είναι η δράση όπου για κάθε κουζίνα που κατασκευάζεται, φυτεύεται και ένα δέντρο.

Παράλληλα η εταιρεία «τρέχει» το δικό της πρόγραμμα «GC earth project» οργανώνοντας δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, ενώ στηρίζει διάφορους φορείς που εστιάζουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Σημαντικό κομμάτι είναι και η επένδυσή της στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, χάρη στις οποίες υπερκαλύπτονται οι ενεργειακές ανάγκες όχι μόνο των καταστημάτων αλλά και των αποθηκών της. Επιπλέον, ήταν η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που εγκατέστησε σε όλα τα καταστήματά της ταχυφορτιστές για τη φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων. Τέλος, με τον συνολικό ψηφιακό μετασχηματισμό της έχει καταφέρει να μειώσει τη χρήση χαρτιού στο 80%.

Αξίζει δε να σημειωθεί ότι οι κουζίνες της Gruppo Cucine προσφέρουν αξιοπιστία, ενσαρκώνοντας τη φιλοσοφία που βρίσκεται στο DNA της εταιρείας από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα: ποιότητα, εμπειρία και διαχρονική πολυπλοκότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: