H Amazon ξηλώνει τα ταμεία και από τα καταστήματα ένδυσης

H Amazon ξηλώνει τα ταμεία και από τα καταστήματα ένδυσης
epa08179196 (FILE) - A general view of the Amazon logistic and distribution center in Moenchengladbach, Germany, 17 December 2019 (reissued 30 January 2020). Amazon will release their 4th quarter 2019 results on 30 January 2020. EPA/FRIEDEMANN VOGEL *** Local Caption *** 55715606 Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η τελευταία έκδοση τεχνολογίας Just Walk Out χρησιμοποιεί ετικέτες αναγνώρισης ραδιοσυχνότητας (RFID).

Η Amazon ανακοίνωσε πως ανέπτυξε μια νέα έκδοση της τεχνολογίας που χρησιμοποιεί για αγορές χωρίς ο καταναλωτής να πρέπει να πηγαίνει στο ταμείο, επεκτείνοντας την παροχή και στα καταστήματα ένδυσης, πέρα από τα καταστήματα ψιλικών και παντοπωλείων όπου ήδη «τρέχει» η εν λόγω τεχνολογία.

Σύμφωνα με το Blomberg, η Amazon ανακοίνωσε πως η τελευταία έκδοση τεχνολογίας Just Walk Out χρησιμοποιεί ετικέτες αναγνώρισης ραδιοσυχνότητας (RFID) για την «καταγραφή» των ενδυμάτων.

Προηγουμένως, το σύστημα της Amazon βασιζόταν σε κάμερες τοποθετημένες στην οροφή και σε αισθητήρες στο ράφι για να καθορίσει ποιος παίρνει τι. Η τεχνολογία χρεώνει αυτόματα μια swiped πιστωτική κάρτα κατά την έξοδο του πελάτη από το κατάστημα. Αλλά το σύστημα μπορεί να δυσκολευτεί να διακρίνει προϊόντα που είναι παρόμοια σε βάρος και εμφάνιση.

Η εταιρεία θέλει να λύσει αυτές τις δυσκολίες, με τις ετικέτες οι οποίες τοποθετούνται σε μεμονωμένα αντικείμενα και παρακολουθούνται από σταθερά μηχανήματα «διαβάσματος», εντός του καταστήματος.

Η τεχνολογία αυτή υπάρχει εδώ και δεκαετίες και χρησιμοποιείται κυρίως για την παρακολούθηση των αποθεμάτων και την αποτροπή των κλεφτών. Η Avery Dennison Corp. παρείχε τον εξοπλισμό RFID, ανέφερε η Amazon

Η Amazon έχει αναπτύξει την τεχνολογία Just Walk Out σε μερικές δεκάδες καταστήματα ψιλικών Go και παντοπωλείων Fresh, καθώς και σε καταστήματα που λειτουργούν από αδειοδοτημένους εμπόρους, κυρίως σε αθλητικά stores και καταστήματα αεροδρομίων. Δεν είναι σαφές πόσοι έμποροι λιανικής πώλησης ενδυμάτων θα χρησιμοποιήσουν την έκδοση RFID, από φόβο να βασιστούν σε έναν «δυνατό» ανταγωνιστή τους για την κρίσιμη τεχνολογία εντός του καταστήματος, ανέφερε το δημοσίευμα.

Η Amazon έχει δοκιμάσει αθόρυβα πιλοτικά την τεχνολογία Just Walk Out με τεχνολογία RFID σε καταστήματα οπαδών σε δύο αθλητικά γήπεδα του Σιάτλ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com