H απάντηση Πούτιν: Aνακοίνωσε πως διώχνει 23 Βρετανούς διπλωμάτες από την Ρωσία

H απάντηση Πούτιν: Aνακοίνωσε πως διώχνει 23 Βρετανούς διπλωμάτες από την Ρωσία
epa06385328 Russian President Vladimir Putin speaks during a traditional meeting with Constitutional Court judges in the Kremlin in Moscow, Russia, 12 December 2017. The meeting was timed to the Russian Constitution Day marked on 12 December. EPA/ALEXEI NIKOLSKY / SPUTNIK / KREMLIN POOL / POOL MANDATORY CREDIT

Ανοιχτό το ενδεχόμενο για επιπλέον μέτρα αν η Βρετανία προβεί σε περαιτέρω εχθρικά βήματα.

Σε μια εβδομάδα 23 Βρετανοί διπλωμάτες θα πρέπει να εγκαταλείψουν τη Μόσχα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Η Ρωσία αποσύρει την άδεια να ανοίξει η Βρετανία γενικό προξενείο στην Αγία Πετρούπολη, ανακοίνωσε επίσης το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, προσθέτοντας ότι κλείνει και το Βρετανικό Συμβούλιο στη Ρωσία.

Tο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σημείωσε ότι επιφυλάσσεται του δικαιώματός του να ανακοινώσει κι άλλα μέτρα στην περίπτωση που η Βρετανία προβεί σε περαιτέρω εχθρικά βήματα.

Λίγο νωρίτερα ο Βρετανός πρεσβευτής στην Μόσχα Λόρι Μπρίστοου είχε κληθεί να παρουσιαστεί στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών για δεύτερη φορά αυτήν την εβδομάδα και όπως δήλωσε ο ίδιος μετά την συνάντηση αυτή οι ρωσικές αρχές τον ενημέρωσαν για τα βήματα που θα πάρουν σε απάντηση στο μέτρο που έλαβε η Βρετανία για την απέλαση 23 Ρώσων διπλωματών.