H απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ

H απάντηση της κυβέρνησης στην πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ
Ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προσέρχεται στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και ανταποκριτών ξένου Τύπου, Αθήνα, Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Προβλέψιμη κίνηση» που «κάθε άλλο παρά αιφνιδίασε την κυβέρνηση», χαρακτηρίζουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την πρωτοβουλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να υποβάλει πρόταση μομφής με αφορμή τα προβλήματα από την κακοκαιρία.

Όπως είπε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, που ήταν παρών στη Βουλή όταν ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ, στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν ότι κατά την τριήμερη συζήτηση που θα αρχίσει από αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου θα δοθούν όλες οι απαντήσεις για τους ισχυρισμούς και τα ψέματα του Αλέξη Τσίπρα και του κόμματός του.

Παράλληλα σημειώνουν ότι θα επιβεβαιωθεί η ενότητα της κοινοβουλευτικής ομάδας του κυβερνώντος κόμματος και θα έρθουν στο φως τα αδιέξοδα της Κουμουνδούρου.

Από πλευράς του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με δήλωσή του, χαρακτηρίζει την πρόταση μομφής από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ ως μία κίνηση εντυπωσιασμού, ενώ την ίδια ώρα σημειώνει πως η πολιτική απήχηση του Αλέξη Τσίπρα φθίνει.

Μιλώντας για την συζήτηση στη Βουλή που θα επακολουθήσει τονίζει πως αυτή «θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει».

Ολόκληρη η δήλωση του Γιάννη Οικονόμου:

«Ο κ. Τσίπρας βλέποντας την πολιτική του απήχηση να φθίνει και το πολιτικό μέλλον του χώρου του να είναι αμφίβολο, επιχειρεί μία κίνηση εντυπωσιασμού.

»Στη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας που προβλέπεται θα φανεί ανάγλυφα, τι εκφράζει και τι υπηρετεί ο καθένας. Θα είναι μίας πρώτής τάξεως ευκαιρία για μία συζήτηση εφ΄ όλης τη ύλης, μια συζήτηση που οι πολίτες θα έχουν άλλη μία ευκαιρία, να ακούσουν για την οικονομία, για τη θωράκιση της χώρας, για την υγεία, για το Κράτος Δικαίου, για το ψηφιακό μετασχηματισμό, για την ασφάλεια, για τη διαχείριση κρίσεων και για πολλά ακόμα. Θα ακούσουν για τις αποδόσεις αυτής της Κυβέρνησης, που ο κ. Τσίπρας ζητά να φύγει.

»Δε θα μιλήσω για τη σύγκριση, στο αποτέλεσμα, στο ύφος και στα πρόσωπα με τη δική του Κυβέρνηση, όχι μόνο γιατί αυτή είναι καταλυτική και αυταπόδεικτη, αλλά γιατί το δικό μας μέτρο σύγκρισης δεν είναι το αποτυχημένο χθες, που ο κ. Τσίπρας φαντασιώνεται να επαναφέρει, αλλά οι ανάγκες του σήμερα και οι προκλήσεις του αύριο»