H Apple μάλλον έχει μεγάλα σχέδια για τα iPhone του 2018

H Apple μάλλον έχει μεγάλα σχέδια για τα iPhone του 2018

Η Apple σχεδιάζει τρία νέα iPhone για το 2018, και ίσως όλα θα συνοδεύονται από μια νέα τεχνολογία οθόνης.

του Ντον Ράιζινγκερ

Ο τεχνολογικός γίγαντας σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία οθόνης οργανικών διόδων εκπομπής φωτός (OLED) για τρία μοντέλα iPhone του χρόνου, αναφέρει το Nikkei επικαλούμενο πηγές με γνώση των σχετικών σχεδίων.

Τα smartphone, σύμφωνα με το δημοσίευμα, θα λανσαριστούν στο δεύτερο μισό του 2018 και η Apple έχει ήδη αρχίσει να σχεδιάζει τις συσκευές αυτές.

Από το πρώτο μοντέλο iPhone που εμφανίστηκε το 2007 μέχρι και σήμερα, όλα τα iPhone της Apple βασίζονται στην τεχνολογία υγρών κρυστάλλων (LCD) για τις οθόνες τους. Οι οθόνες LCD είναι φτηνότερες και ευκολότερες στην κατασκευή σε σχέση με τις οθόνες OLED αλλά γενικά παρέχουν εικόνα με χαμηλότερη φωτεινότητα και επίπεδο χρωμάτων σε σχέση με τις οθόνες OLED. Επιπλέον, η τεχνολογία OLED επιτρέπει την κατασκευή οθονών που είναι λεπτότερες και ελαστικότερες, και γι’ αυτό και οι κυρτές οθόνες συνδέονται με την τεχνολογία αυτή.

Εδώ και χρόνια, κυκλοφορεί η φήμη ότι η Apple σκέφτεται να ενσωματώσει οθόνες OLED στα iPhone της. Όμως, επειδή είναι δύσκολη η παραγωγή τέτοιων οθονών, οι προμηθευτές της δεν έχουν καταφέρει να τροφοδοτήσουν την εταιρεία με αρκετές μονάδες ώστε να καλυφθεί η τεράστια ζήτηση για τα iPhone της. Έτσι, η Apple αναγκάστηκε να περιοριστεί στις οθόνες LCD μέχρι να καταφέρουν οι προμηθευτές της εταιρείας να αυξήσουν την παραγωγή.

Σύμφωνα με διάφορα δημοσιεύματα, η Apple σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τεχνολογία OLED σε ένα μοντέλο iPhone φέτος. Η συσκευή αυτή, η οποία είναι γνωστή ως iPhone 8 ή iPhone X, θα λανσαριστεί μαζί με δύο άλλα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την τεχνολογία LCD. Τα μοντέλα αυτά ίσως ονομάζονται iPhone 7s και iPhone 7s Plus, και θα προσφέρουν ήσσονος σημασίας αναβαθμίσεις σε σχέση με τα περσινά μοντέλα iPhone 7 και iPhone 7 Plus αντίστοιχα.

Όπως αναφέρουν οι πηγές του Nikkei, οι προμηθευτές της Apple μπορούν να κατασκευάσουν αρκετές μονάδες OLED για να υποστηριχθεί η παραγωγή μόνο ενός μοντέλου iPhone φέτος, αλλά πιστεύουν ότι μπορούν να αυξήσουν την παραγωγή για το 2018 επιτρέποντας στην εταιρεία να ενσωματώσει τη σχετική τεχνολογία και στα τρία smartphone της του χρόνου.

Η Apple δεν έχει σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικά με τα μελλοντικά της σχέδια για το iPhone, και δεν έχει πει κατά πόσο έχει πράγματι επιλέξει την τεχνολογία OLED ως τη μελλοντική τεχνολογία οθόνης για τα smartphone της. Όμως, φημολογείται ότι η εταιρεία σχεδιάζει μια εκδήλωση τον Σεπτέμβριο, όπου θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια των επόμενων iPhone και όπου θα περιλαμβάνεται και μια συσκευή με οθόνη OLED.

Το πότε ακριβώς θα συμβεί αυτό παραμένει άγνωστο.