H Apple παρουσιάζει το πρώτο της έξυπνο κράνος για αναβάτες (Φωτογραφίες και Βίντεο)

H Apple παρουσιάζει το πρώτο της έξυπνο κράνος για αναβάτες (Φωτογραφίες και Βίντεο)
Η τιμή με την οποία έχει ξεκινήσει το έξυπνο κράνος της Apple την πορεία του στην αμερικανική αγορά είναι τα 250 δολάρια περίπου.

Το κράνος Lumos Matrix Urban της Apple καλείται να προστατεύσει ποδηλάτες, αλλά και όσους κινούνται με δίτροχα, κάτω από όλες τις συνθήκες στους δρόμους.

Η σχεδίασή του είναι ιδιαίτερη, έχοντας ως σκοπό του να κάνει τον κάθε αναβάτη να φαίνεται από μακριά στην κίνηση, ενώ διαθέτει και ενσωματωμένα φώτα στο πίσω μέρος, έτσι ώστε να φαίνεται αυτός που το φορά πιο εύκολα σε σκοτεινούς δρόμους. Διαθέτει, μάλιστα, αυτόματα φώτα που θυμίζουν εκείνα των φρένων, έτσι ώστε να γίνεται εγκαίρως η προειδοποίηση σε νύχτα και μέρα. Τόσο το iPhone όσο και το Apple Watch συνεργάζονται με το κράνος, μέσω της ειδικής εφαρμογής Lumos.

H Lumos app φροντίζει να ρυθμίζει τις ειδοποιήσεις από τα πίσω φώτα του κράνους, επιτρέποντας στον κάθε χρήση να διαλέξει τον τρόπο με τον οποίο θα ειδοποιεί τους άλλους οδηγούς για το τι κάνει στον δρόμο. O σχεδιασμός της προβολής των πίσω φωτεινών ενδείξεων είναι RGB dot matrix. Εννοείται ότι οι δυνατότητες συγχρονισμού που προσφέρει η εφαρμογή επεκτείνονται και σε άλλα πεδία, όπως είναι η συνεργασία με το Strava, καθώς και άλλες εφαρμογές υγείας για όσους βάζουν σοβαρά το fitness στη ζωή τους και θέλουν να καταγράφουν σε καθημερινή βάση την προπόνησή τους, τις θερμίδες που καίνε και άλλα στοιχεία, πάντοτε με τη βοήθεια της φορητής τεχνολογίας.

Η ενσωματωμένη μπαταρία του Lumos Matrix Urban προσφέρει αυτονομία έως και 10 ωρών με μία φόρτιση, ανάλογα με τις απαιτήσεις και τις ρυθμίσεις των φωτεινών ενδείξεων από την πλευρά του αναβάτη. Υπάρχει και ένα ξεχωριστό χειριστήριο, το οποίο η εταιρεία ονομάζει Wireless Lumos Remote και επιτρέπει την εναλλαγή των φωτεινών ενδείξεων εν κινήσει. Η τιμή με την οποία έχει ξεκινήσει το έξυπνο κράνος της Apple την πορεία του στην αμερικανική αγορά είναι τα 250 δολάρια περίπου. Το προϊόν διατίθεται ηλεκτρονικά μέσα από το site της Apple.

Φωτογραφίες: Apple