H Charlie Hebdo στο… τσεπάκι σας

H Charlie Hebdo στο… τσεπάκι σας

Μια εφαρμογή που δημιούργησε η εφημερίδα επιτρέπει στους ενδιαφερόμενους να αποκτήσουν σε ψηφιακή μορφή το τελευταίο φύλλο της.

Η Charlie Hebdo δημιούργησε μία εφαρμογή που θα επιτρέπει τους αναγνώστες της εφημερίδας να την μεταφορτώνουν, ιδίως το τελευταίο φύλλο της που εξέδωσαν οι επιζώντες της επίθεσης που διέπραξαν τζιχαντιστές εναντίον της συντακτικής της ομάδας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνσή της, καθώς για δεύτερη ημέρα τα φύλλα της είναι εξαντλημένα.

Η ψηφιακή έκδοση του «φύλλου των επιζώντων» είναι «διαθέσιμη για smartphones και τάμπλετ μέσω μίας εφαρμογής» γνωστοποίησε η εφημερίδα τα φύλλα της οποίας έγιναν ανάρπαστα σε διάστημα λίγων ωρών. Η εφαρμογή αυτή θα επιτρέπει τη μεταφόρτωση του φύλλου αυτού στην ίδια τιμή με την έντυπη έκδοση, δηλαδή 3 ευρώ.
Η εφαρμογή θα επιτρέπει επίσης στο χρήστη να γίνει συνδρομητής της εφημερίδας.

Επιπλέον, ψηφιακές εκδόσεις του «φύλλου των επιζώντων» θα είναι διαθέσιμες στα αγγλικά, ισπανικά και αραβικά από αύριο.

Η «έκδοση αυτή υλοποιήθηκε μέσω εθελοντικής εργασίας, υπό τις οδηγίες της ομάδας της Charlie Hebdo, από τις ομάδες (της οργάνωσης) Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα και του περιοδικού Courrier International», διευκρίνισε η διεύθυνση της εφημερίδας.

Την εφαρμογή —που αποτελεί προϊόν συνεργασίας, κυρίως με την εφημερίδα Le Monde— θα μπορούν να «κατεβάσουν» οι χρήστες συσκευών με λειτουργικά συστήματα Android, iΟS και Windows 8 στην Ευρώπη και στη Βόρεια Αμερική, όπως επίσης «και σε άλλες χώρες όπου η νομοθεσία το επιτρέπει».