«Χρυσωρυχείο» για τη Disney ο κόσμος της Marvel και των Star Wars

Η επιτυχία αυτή αναμένεται να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο χάρη στην πολυαναμενόμενη πρεμιέρα της ταινίας «Η επιστροφή της Μέρι Πόπινς».

Με τις ταινίες κινουμένων σχεδίων, τους υπερήρωες της Marvel και τη σειρά «Πόλεμος των Άστρων», τα κινηματογραφικό στούντιο της Walt Disney γνώρισαν μια ακόμη σπουδαία χρονιά το 2018, σημειώνοντας για δεύτερο συνεχή χρόνο έσοδα που ξεπέρασαν τα 7 δισεκατομμύρια δολάρια από τους κινηματογράφους σε όλο τον κόσμο.

«Είναι η δεύτερη φορά στην ιστορία ενός κινηματογραφικού στούντιο που ξεπέρασε το όριο των 7 δισ. δολαρίων, μετά το ρεκόρ που είχε σημειώσει η Disney το 2016 με 7,6 δισ. έσοδα», ανακοίνωσε η εταιρία που εδρεύει στην Καλιφόρνια. «Τα έσοδα για τα στούντιο Disney από τις πωλήσεις εισιτηρίων διεθνώς υπολογίζονταν στα 4,069 δισ. δολάρια στις 9 Δεκεμβρίου, κάτι που συνιστά τη δεύτερη καλύτερη χρονιά μας και την τρίτη καλύτερη στην ιστορία του κινηματογραφικού τομέα».

Η νέα αυτή επιτυχία αναμένεται να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες του 2018 χάρη στην προβολή στις αίθουσες, στις 19 Δεκεμβρίου, της πολυαναμενόμενης ταινίας «Η επιστροφή της Μέρι Πόπινς», 54 χρόνια μετά αυτήν στην οποία πρωταγωνίστησε η Τζούλι Άντριους.

«Μέχρι σήμερα, τέσσερις από τις οκτώ καλύτερες ταινίες που προβλήθηκαν φέτος βγήκαν από τα στούντιο Walt Disney», εκ των οποίων δυο είναι στην κορυφή των πιο πετυχημένων ταινιών, σύμφωνα με την εταιρία. Πρόκειται για την «Avengers: Infinity War» («Εκδικητές: Ο πόλεμος της αιωνιότητας», με έσοδα 2 δισ. δολάρια ΗΠΑ), παραγωγής της θυγατρικής Marvel, και ακολουθεί μια άλλη ταινία με υπερήρωες, το «Black Panther» («Μαύρος Πάνθηρας», με έσοδα 1,35 δισ. δολάρια).

Άλλες επιτυχίες, η ταινία «Indestructibles 2», («Οι Απίθανοι 2») παραγωγής της Pixar, ακόμη μιας θυγατρικής της Disney, που συγκέντρωσε 1,24 δισ. δολάρια, το «Αnt-man and the Wasp» («Ο Αντ-Μαν και η Σφήκα»), «Solo: A Star Wars Story» και το «Ralph 2.0», που παραμένει στην κορυφή του βορειοαμερικανικού box office για τρίτη συνεχή εβδομάδα.