H Google ρίχνει «δίχτυα» στις ευρωπαϊκές startups

H Google ρίχνει «δίχτυα» στις ευρωπαϊκές startups

H εταιρεία - κολοσσός του διαδικτύου ανακοίνωσε επένδυση 100 εκατ. δολαρίων σε εκκολαπτόμενες εταιρείες στην Ευρώπη.

Η ανάπτυξη των νεοφυών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, μόνο αδιάφορη δεν θα μπορούσε να αφήσει τη Google, η οποία τους τελευταίους έξι μήνες έχει κάνει πολλές κινήσεις εξαγοράς εταιρειών σε παγκόσμιο επίπεδο. Έτσι η Google ανακοίνωσε την επένδυση 100 εκατομμυρίων δολαρίων σε εκκολαπτόμενες εταιρείες στην Ευρώπη, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξήσει το συγκεκριμένο ποσό αργότερα.

Ο Bill Maris, διευθύνων σύμβουλος της Google Venture, δήλωσε ότι ο Ευρωπαϊκός βραχίονας επενδύσεων της εταιρείας συμβαδίζει με εκείνον της ΗΠΑ και στόχος είναι να εντοπίσουν και να καθοδηγήσουν επιχειρηματίες με μεγαλεπήβολες ιδέες.

Οι τοποθετήσεις της Google έχουν γίνει σε περισσότερες από 250 εταιρείες, δήλωσε ο Maris, συμπεριλαμβανομένης την Labs Nest, που απέκτησε ένα χρόνο νωρίτερα έναντι 3,2 δισ. δολαρίων, την Uber Technologies και την Blue Bottle Coffee.

Ο ίδιος, συνέχισε λέγοντας ότι startups επιχειρήσεις χρειάζονται κάτι περισσότερο από χρήματα, χρειάζονται «μηχανική υποστήριξη, τεχνογνωσία σχεδιασμού καθοδήγηση δαπανών και μάρκετινγκ».

«Πιστεύουμε ότι το startup σκηνικό της Ευρώπης έχει τεράστιες δυνατότητες», δήλωσε ο Maris.

«Έχουμε δει επιβλητικές νέες επιχειρήσεις να αναδύονται από πόλεις όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Βερολίνο, τη Σκανδιναβία και πέρα όπως την SoundCloud, την Spotify, την Supercell και πολλές άλλες».

Διαβάστε ακόμη: 

To ελληνικό μεγάλο στοίχημα των startups