H Google τιμά με το σημερινό της doodle τη γλύπτρια Μπάρμπαρα Χέπγουορθ

H Google τιμά με το σημερινό της doodle τη γλύπτρια Μπάρμπαρα Χέπγουορθ
google doodle
Η σημαντική εκπρόσωπος του μοντερνισμού αποφάσισε να έλθει στην Ελλάδα μετά τον θάνατο του γιου της Πολ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1953.

Η Βρετανίδα γλύπτρια Μπάρμπαρα Χέπγουορθ (1903-1975), έχει σήμερα την τιμητική της, και η Google της αφιερώνει το σημερινό της doodle.

Η Χέπγουορθ αποφάσισε να έλθει στην Ελλάδα μετά τον θάνατο του γιου της Πολ, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 1953.

Η πρωτοπόρος Βρετανίδα γλύπτρια του μοντερνισμού και μία από τις πιο σημαντικές εκπροσώπους της βρετανικής αφηρημένης τέχνης ταξίδεψε στην Επίδαυρο και σε άλλα μέρη της χώρας που είναι συνδεδεμένα κυρίως με την κλασική της κληρονομιά. Η παρατεταμένη επίσκεψή της στη χώρα μας επηρέασε βαθύτατα το έργο της. Έπειτα από το ταξίδι αυτό δημιούργησε μια σειρά από γλυπτά, στα οποία έδωσε ονόματα αρχαίων ελληνικών τοποθεσιών.

Η εικαστικός εξέδωσε μια συλλογή με τις σημειώσεις που είχε κρατήσει στο μπλοκ σχεδίασης το οποίο χρησιμοποίησε στην Ελλάδα, ενώ μεγάλο μέρος της προσοχής της δόθηκε στα χρώματα, στις μορφές και στις εντυπώσεις που της άφησαν τα μέρη που επισκέφθηκε.