H οικογένεια της Gaea μεγαλώνει

H οικογένεια της Gaea μεγαλώνει

Χρονιά συνεργασιών και δυναμικών επεκτάσεων το 2014 για την κορυφαία εξαγωγική εταιρεία ελληνικού ελαιόλαδου.

Εάν υπάρχουν δύο πράγματα με τα οποία έχει ταυτιστεί η Gaea και ο δημιουργός της, Άρης Κεφαλογιάννης, αυτά δεν είναι άλλα από το ελαιόλαδο και τις εξαγωγές. Σε ότι αφορά το πρώτο σκέλος, η εικόνα αναμένεται να αλλάξει άρδην αρχής γενομένης από την φετινή χρονιά, καθώς η εταιρεία μέσα από μία σειρά συνεργασιών με επιλεγμένες ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που ταιριάζουν στην φιλοσοφία και την κουλτούρα της Gaea θα επεκταθεί δυναμικά σε νέους τομείς.

Το πρώτο βήμα μετά το ελαιόλαδο, τις ελιές, τις πάστες ελιάς, λιαστής ντομάτας, τις σάλτσες, τα deeps και τα dressings, έγινε το περασμένο φθινόπωρο με την είσοδο της στο χώρο των σνακ και συγκεκριμένα στα fruit bar. H νέα κατηγορία ονομάζεται ID και ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι δύο πρώτες μπάρες με γεύση σύκο.

Όπως εξηγεί ο Άρης Κεφαλογιάννης στο fortunegreece.com «το δικό μας fruitbar, συγκρινόμενο με τα αντίστοιχα που κυκλοφορούν σε Ευρώπη και Αμερική είναι σαφώς ανώτερο. Συγκεκριμένα, στην Ευρώπη το συγκρίναμε με άλλες μπάρες φρούτων που κυκλοφορούν και εκεί διαπιστώσαμε ότι κατά βάση τα προϊόντα αυτά δεν είναι απόλυτα έντιμα με την έννοια ότι προβάλουν δημοφιλείς γεύσεις, π.χ. κεράσι, φρούτα του δάσους κ.α. αλλά στην πραγματικότητα είναι κατά 47% χουρμάς, που είναι και το φθηνότερο φρούτο, ενώ το κεράσι ή οποιαδήποτε άλλη γεύση προβάλλεται, είναι μόνο 3%. Για αυτό τον λόγο χρησιμοποιούνται και αντίστοιχα αρώματα για να τονίσουν αυτή την γεύση. Αντίθετα στο δικό μας προϊόν είναι 48% σύκο, αυτό δηλαδή το προϊόν που αναγράφεται και στην συσκευασία.

Διαβάστε ακόμη: Από την Αντίπαρο στο Disrupt μέσω Αμερικής! 

»Αντίστοιχα, συγκρίναμε το προϊόν με το Νο1 των Ηνωμένων Πολιτειών το οποίο διατυπώνει εννέα στοιχεία διατροφικής αξίας και είδαμε ότι υπερτερούμε σε όλα: π.χ. λιγότερες θερμίδες, περισσότερες φυτικές ίνες, καθόλου πρόσθετα ζάχαρα. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι το δικό μας προϊόν έχει έξι συστατικά που ο καταναλωτής τα καταλαβαίνει σε αντίθεση με το αμερικάνικο που έχει 19 στα οποία υπάρχουν πολλές άγνωστες λέξεις».

Στόχος της διοίκησης είναι το προϊόν, που παράγεται για λογαριασμό της Gaea από την Figourmet, να έχει παρουσία σε όλες της αγορές όπου έχει σήμερα παρουσία η εταιρεία του κ. Κεφαλογιάννη.

Ένα μεγάλο στοίχημα για τη νέα χρονιά αποτελεί αυτό των γαλακτοκομικών όπου ήδη ξεκινάει η πρώτη συνεργασία, ενώ προσπάθειες γίνονται και στον τομέα του γιαουρτιού, με ένα προϊόν το οποίο θα είναι συνδεδεμένο με την Ελλάδα. Καθώς είναι τα πρώτα βήματα -η πρώτη τοποθέτηση αφορά το τζατζίκι στην ιταλική αγορά- η διοίκηση κρατά κλειστά τα χαρτιά της σε ότι αφορά τα προϊόντα, τις συνεργασίες και τις αγορές στις οποίες σκοπεύει να επεκταθεί.

Διαβάστε ακόμη: Κάνοντας την διαφορά στην agora του ελαιόλαδου

Σε οικονομικό επίπεδο το 2013 εκτιμάται ότι οι πωλήσεις αυξήθηκαν σε επίπεδα άνω του 20%, με τον τζίρο να διαμορφώνεται στα 12,5 εκατ. ευρώ ενώ με τις δυναμικές κινήσεις και συνεργασίες που ξεκινούν εκτιμάται ότι οι πωλήσεις θα κινηθούν φέτος στα 19 εκατ. ευρώ.

Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι το 82% των πωλήσεων ανέρχεται από πωλήσεις του εξωτερικού όπου σε όλες τις μεγάλες αγορές η εταιρεία κατέχει την πρώτη θέση ανάμεσα στις ελληνικές εταιρίες. Παράλληλα στόχος είναι η είσοδος σε νέες γεωγραφικές αγορές όπως είναι αυτές της Βραζιλίας και της Ουκρανίας.