H Inter περνάει σε κινεζικά χέρια για 270 εκατ. ευρώ

H Inter περνάει σε κινεζικά χέρια για 270 εκατ. ευρώ
epa05274492 Fc Inter's forward Stevan Jovetic (center) celebrates with his teammates after scoring the lead of 2 to 1 during the Italian serie A soccer match between Fc Inter and Udinese at Giuseppe Meazza stadium in Milan, Italy, 23 April 2016. EPA/MATTEO BAZZI

Η πιο θεαματική μέχρι στιγμής εξαγορά ευρωπαϊκής ομάδας από κινεζική εταιρία.

Ο κινεζικός όμιλος λιανεμπορίου Suning Commerce συμφώνησε να εξαγοράσει ποσοστό σχεδόν 70% της γνωστής ιταλικής ποδοσφαιρικής ομάδας Inter Milan έναντι 270 εκατ. ευρώ, στην πιο θεαματική μέχρι στιγμής εξαγορά ευρωπαϊκής ομάδας από κινεζική εταιρία.

Η Suning επιβεβαίωσε τη συμφωνία σήμερα σε κοινή συνέντευξη Τύπου με στελέχη της Inter Milan, περιλαμβανομένου και του σημερινού προέδρου, ο οποίος κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στην ομάδα Έρικ Τοχίρ, στην πόλη Ναντζίνγκ της ανατολικής Κίνας.

Με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να είναι ενθουσιώδης υποστηρικτής του ποδοσφαίρου, η συμφωνία της Suning για να αποκτήσει τον έλεγχο της Inter Milan είναι η πιο πρόσφατη κίνησή της στην προσπάθειά της να δημιουργήσει μια παγκόσμια αθλητική αυτοκρατορία.

Πρόσωπο με γνώση του θέματος δήλωσε νωρίτερα στο Reuters ότι η Suning θα αγοράσει ποσοστό 68,55% της ιταλικής ομάδας. Ο Τοχίρ θα μειώσει το ποσοστό του σε 31%, ενώ ο πρώην πρόεδρος Μάσιμο Μοράτι θα πουλήσει ολόκληρο το ποσοστό του που ανέρχεται σε μόλις κάτω του 30%, σύμφωνα με την πηγή.

Σε ανακοίνωση η ποδοσφαιρική ομάδα διευκρίνισε ότι ο Τοχίρ θα παραμείνει πρόεδρος της ομάδας και θα είναι ο μοναδικός μέτοχος μειοψηφίας στην Inter Milan, ενώ ο Μοράτι θα αποχωρήσει.