H ιστορία του Athens Ledra που βγαίνει σε πλειστηριασμό

H ιστορία του Athens Ledra που βγαίνει σε πλειστηριασμό
Photo:

Το Marriott που έγινε Athens Ledra και τα μεγάλα χρέη που πνίγουν το ξενοδοχείο.

Τον επόμενο μήνα βγαίνει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο Athens Ledra όπως ανακοίνωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, στους εργαζόμενους η ιδιοκτησία.

Η εταιρεία φέρεται να προτρέπει τους εργαζόμενους να ζητήσουν…την τυπική απόλυσή τους και να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις τους από τη νέα ιδιοκτησία.

Οι εργαζόμενοι ωστόσο διεκδικούν τη συνέχιση της λειτουργίας του ξενοδοχείου και την παραμονή τους στην εργασία τους και εκτιμούν ότι τα περί πλειστηριασμού έχουν στόχο να τους πείσουν να φύγουν από τον χώρο.

Το ξενοδοχείο έχει συσσωρευμένα χρέη που αγγίζουν τα 40 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων άνω των 30 εκατ. είναι προς την Alpha Bank. Στο παρελθόν η τράπεζα είχε επιδιώξει να βγάλει σε πλειστηριασμό το ξενοδοχείο, ωστόσο την τελευταία στιγμή σταμάτησε καθώς έγιναν συνεννοήσεις με την οικογένεια Παρασκευαίδη που το κατέχει.

Πολλοί από τους εργαζόμενους εκτιμούν πως πλέον η διοίκηση θα αφήσει το ξενοδοχείο να βγει στον πλειστηριασμό από την πιστώτρια τράπεζα, ώστε να διασφαλιστεί η εξόφληση του δάνειου που έχει χορηγηθεί και ίσως και τα χρέη προς το Δημόσιο, ενώ οι οφειλές προς τους εργαζόμενους έπονται.

ledra-500

Από την περασμένη Τρίτη το Ledra σταμάτησε να δέχεται νέους πελάτες, ενώ εκείνοι που ήδη διέμεναν στο ξενοδοχείο αποχώρησαν και κατευθύνθηκαν σε άλλες μονάδες.

Οι εργαζόμενοι είναι ήδη σε επίσχεση, καθώς είναι απλήρωτοι από τα μέσα Μαρτίου.

Η ιστορία του Athens Ledra

Τι συνέβη όμως και ένα από τα πιο γνωστά και πολυτελή ξενοδοχεία της Αθήνας και σήμα κατατεθέν της λεωφόρου Συγγρού βρέθηκε να βάζει ξαφνικά λουκέτο;

Το ξενοδοχείο κατασκευάστηκε στις αρχές της δεκαετίας του ’80 από τον επιχειρηματία Γιώργο Παρασκευαΐδη. Επί 30 χρόνια, τη διαχείριση του γνωστού ξενοδοχείου, των 314 πολυτελών δωματίων, είχε η αλυσίδα Marriott International, η οποία όμως αποφάσισε να αποχωρήσει τον Νοέμβριο του 2013.

ledra1-500

Έτσι, το γνωστό σε όλους Ledra Marriott μετονομάστηκε σε Athens Ledra. Η αποχώρηση της Marriott φαίνεται πως ήταν καθοριστική για το μέλλον του ξενοδοχείου, αφού τον Απρίλιο του 2014 η ιδιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία του ξενοδοχείου, ΑΣΤΥ Α.Ε., κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.

ledra2-500

Εκτός από τα 314 δωμάτια, το ξενοδοχείο διαθέτει πολυτελή εστιατόρια και πολύ συχνά φιλοξενούσε συνέδρια κι άλλες εκδηλώσεις. Η πισίνα στην ταράτσα του και η θέα του προς την Ακρόπολη και τον Πειραιά, το έκαναν έναν από τους πλέον ελκυστικούς προορισμούς στην Αθήνα.

ledra4-500

To ξενοδοχείο έχει 150 μόνιμους εργαζόμενους, πολλοί από τους οποίους δουλεύουν περισσότερα από 30 χρόνια στο Ledra.