H μεγαλύτερη απευθείας εμπορική πτήση όλων των εποχών είναι γεγονός

H μεγαλύτερη απευθείας εμπορική πτήση όλων των εποχών είναι γεγονός

Με διάρκεια 17 ώρες και 15 λεπτά.

Το Airbus 380 της Emirates απογειώθηκε από το Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ταξίδεψε για 8,824 μίλια, περίπου δηλαδή 14,200 χλμ., ενώ έπειτα από 17 ώρες και 15 λεπτά προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο του Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απευθείας πτήση όλων των εποχών. Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση πραγματοποιήθηκε το 2014 από την αεροπορική εταιρεία Qantas για την απόσταση Σίδνεϊ-Ντάλλας, συνολικά 8,574 μίλια (13,800 χλμ.).

Ωστόσο, η αραβική αεροπορική εταιρεία έχει σκοπό να ξεπεράσει το προσωπικό της ρεκόρ πολύ σύντομα, καθώς σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια πτήση 17 ωρών και 35 λεπτών, για το δρομολόγιο Ντουμπάι-Παναμά.

Εκπρόσωπος της Emirates την χαρακτήρισε ως «μια από τις μεγαλύτερες γραμμές στον κόσμο». Ειδικότερα, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο, ο ίδιος επεσήμανε ότι «με τη βοήθεια της τεχνολογίας και με έναν καλό προγραμματισμό, οι επιβάτες θα φτάσουν στον προορισμό τους το συντομότερο δυνατό».

«Οι απευθείας πτήσεις θα ενθαρρύνουν το εμπόριο και τον τουρισμό των δυο χωρών», δήλωσε από την πλευρά του ο υπουργός Μεταφορών της Νέας Ζηλανδίας, Simon Bridges.

Σημειώνεται ότι στο μέλλον η πτήση Ντουμπάι-Όκλαντ θα εκτελείται με Boeing 777.